West-Vlaamse artiesten op bres voor natuur op Radio Oorwoud-cd

Na meer dan 15.000 verspreide cd’s, 200 theatervoorstellingen en meer dan 100 concerten is Radio Oorwoud terug met een cd plus app met veertien nieuwe liedjes, gezongen door bekende stemmen. De derde Radio Oorwoud-cd heet ‘Vuil! Vuil! Vuil!’ en wordt gelanceerd door het World Wide Fund For Nature en bevat nummers van onder meer Wim Opbrouck, Hannelore Bedert en Raymond van het Groenewoud.


Naast actuele milieuthema’s zoals biodiversiteitsverlies en propere lucht zet dit plaatje kinderen aan om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Kinderen moeten immers kunnen ontdekken hoeveel plezier er te vinden is in de natuur. Liedjes vol humor, verrassende zangvogels en muziek waar ook volwassenen hun voordeel mee kunnen doen.

Zo kom je tot de meest dansbare manier om het te hebben over – voor kinderen – vaak moeilijke thema’s zoals biodiversiteitsverlies, versnippering van habitats en (lucht)vervuiling.

De tracklisting wordt aan elkaar gepraat door Karlijn Sileghem en Robrecht Vanden Thoren. Onder de deelnemende artiesten heel wat bekend (West-)Vlaams volk.

1. Olifanten (Wim Opbrouck & Sean Dhondt)

2. Rare Dieren (Bert Huysentruyt)

3. Vuil! Vuil! Vuil! (Sean Dhondt & Hannelore Bedert)

4. Kijk omhoog (Maaike Ouboter)

5. Alleen onderweg (Guido Belcanto)

6. Egels of Death Metal (Fleddy Melculy & Sien Wynants)

7. Kom buiten (Johannes Genard)

8. Letterfretter (Def P.)

9. Pissebed (Wim Opbrouck)

10. Weg met de natuur (Ella Leyers)

11. Ze keek naar mij (Raymond van het Groenewoud)

12. Klik Klik Klik (Matteo Simoni)

13. Propere lucht (Mattis, Cato & Marte)

14. Bommetje (Lady Linn & Jackobond)

Naast biodiversiteit neemt ook het aantal cd-spelers af. Om dit te counteren ontwikkelde WWF een nieuwe en kindvriendelijke app. Op die manier krijgen kinderen tijdens het luisteren naar Radio Oorwoud ook informatie over de natuur, podcasts en quizjes over de liedjes kunnen vinden. Bij elke cd zit bovendien een code om de app gratis te downloaden. De app is tegen betaling ook te downloaden via Apple appstore en Google playstore aan de democratische prijs van vijf euro.

(SVV)

Op maandag 4 maart wordt de derde ‘Radio Oorwoud’-cd voorgesteld in het Capitole in Gent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.