Wereldster op de rode loper: Monica Bellucci eregaste op Filmfestival Oostende

Monica Bellucci speelt een van de hoofdrollen in Spider in the Web als de raadselachtige Angela. © gf
Gillian Lowyck

Op zaterdag 7 september wordt er een heuse gala-avond georganiseerd in het Kursaal, bovenop de première en de uitreiking van de Ensors. En dat allemaal ter ere van wereldster Monica Bellucci. De actrice krijgt een ster op de zeedijk en zal haar nieuwste film komen voorstellen “We zijn anderhalf jaar bezig geweest om haar naar Oostende te halen”, zegt festivaldirecteur Peter Craeymeersch.

Italiaans supermodel en actrice Monica Bellucci (54) was in de jaren negentig vooral bekend in Italië en Frankrijk. Met haar rol in de film l’Appartement verwierf ze in heel Europa bekendheid. En sinds 2000 verschijnt ze ook in Amerikaanse films. Je hebt haar ongetwijfeld aan het werk gezien in de populaire Matrix-saga of de Bondfilm Spectre.

Thriller

Op zaterdag 7 september komt de wereldster naar Oostende. Ze krijgt een ster op de zeedijk en in het Kursaal wordt haar nieuwste film, Spider in the Web, vertoond. “We zijn al anderhalf jaar bezig om haar naar Filmfestival Oostende te brengen”, zegt directeur Peter Craeymeersch. “Eigenlijk moeten wij dan het festival verkopen. Tonen wat we hier allemaal doen, welke persevementen we organiseren, welke andere sterren er hier al geweest zijn… Het feit dat we nu een gala organiseren ter ere van haar was een van de voorwaarden voor haar komst.”

“Ik ben heel blij dat we zo’n ster in Oostende mogen ontvangen”, gaat Peter verder. “Ze heeft een mooie carrière opgebouwd met zowel commerciële films – denk maar aan haar rol als Bondgirl – als zogenaamde arthousefilms.”

Je zou denken dat ze het hoog in haar bol heeft, maar dat is niet het geval

De film die Monica Bellucci komt voorstellen is de thriller Spider in the Web. De film vertelt het verhaal van Mossadspion Adereth die aan de vooravond van zijn pensioen aan een laatste geheime missie door België en Nederland begint. Een poging om zijn verleden af te schudden biedt zich aan wanneer Adereth een link naar de onderwereld van chemische wapenverkoop aan het Midden Oosten ontdekt. Zijn doelwit, de raadselachtige Angela, zijn oversten die zijn methoden in vraag stellen en de jonge Mossadagent Daniel vertroebelen zijn missie. Adereth komt terecht in een web van verraad en bedrog.

'Spider in the web' is op FFO in avant-première te zien op zaterdag 7 september.
‘Spider in the web’ is op FFO in avant-première te zien op zaterdag 7 september.© gf

Een groot deel van de film werd in Antwerpen opgenomen en er spelen enkele bekende Vlaamse gezichten in mee zoals Hilde Van Mieghem, Luk Wyns en Filip Peeters. “Het was fijn om met zo’n wereldster samen te werken”, zegt de acteur. “Ze is uiterst professioneel en erg toegankelijk. Je mag haar een ‘grande dame’ noemen, maar ze is ook een mens van vlees en bloed, die ook gewoon haar kinderen naar school brengt.”

Filip Peeters woont zaterdag ook de première van Spider in the Web bij. “Uiteraard ben ik erbij. Of ik galakledij zal dragen, dat weet ik nog niet”, lacht hij.

Topvrouw

Een andere acteur die nauw heeft samengewerkt met de Italiaanse actrice is Oostendenaar Sam Louwyck. Vijf jaar geleden speelden ze samen in de film Le Meraviglie, een periode waar de acteur graag op terugblikt. “Monica Bellucci is een heel aangename vrouw”, zegt hij. “Je zou denken dat ze het hoog in haar bol heeft, want ze is een wereldster en daarbovenop ook nog een van de mooiste vrouwen ter wereld. Maar dat is absoluut het geval niet. Ze is professioneel en geeft zich 110 procent.”

Of Sam haar zaterdag zal zien, weet hij nog niet. “Ik hoop van wel, want ik zou haar heel graag nog eens terug zien. Als je lang op zo’n filmset zit, leer je elkaar wel kennen. Ik heb ook veel gehad aan haar tijdens het filmfestival van Cannes. Dat zijn lange dagen, waarbij je dan ook nog eens op de rode loper moet gaan. Ik doe dat niet graag, die rode loper. Maar Monica zei tegen me: maak je geen zorgen, blijf gewoon bij me. En zo gezegd, zo gedaan. Daar ben ik haar heel dankbaar voor.”

Op zaterdag 7 september om 19 uur krijgt Monica Bellucci haar ster op de zeedijk. De gala-avond is voor iedereen toegankelijk. Tickets voor deze voorstelling in het Kursaal kosten 15 euro. De film start om 20.30 uur. Info en tickets via de website www.filmfestivaloostende.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.