Watou klaar voor verrezen editie van Kunstenfestival

Redactie KW

Van 1 juli tot 3 september vindt de 37ste editie van Kunstenfestival Watou plaats.

Vorig jaar schrapte de Vlaamse regering de subsidies voor de vzw Kunst, de organisator van het Kunstenfestival Watou. De organisatoren gaven toen aan dat 2016 de laatste editie zou worden, maar begin dit jaar werd een akkoord bereikt om het festival ook dit en de twee volgende jaren te laten plaatsvinden. De provincie West-Vlaanderen kende voor 2017 een eenmalige toelage toe, de Vlaamse Gemeenschap engageert zich voor 2018 en 2019. Ook Poperinge verhoogde de stadssubsidie beduidend.

Intendant Jan Moeyaert stelde woensdag 28 juni het thema van het jongste kunstenfestival voor: ‘over alleenigheid en ondraaglijke eenzaamheid’. Tal van beeldende en woordkunstenaars brengen met hun werken verhalen over ‘samen en toch alleen zijn’. “Een beladen onderwerp’, aldus Moeyaert, “dat we niettemin op een positieve manier benaderen”.

De formule blijft dezelfde als voorheen: op tien locaties in Watou kan je het werk van internationale kunstenaars gaan bekijken, die in confrontatie gaan met poëzie. De ‘eregalerij’ wordt dit jaar gewijd aan Jaques Brel, er worden de hele zomer door debatten en voordrachten georganiseerd, er zijn optredens van o.m. Kommil Foo en Riguelle & Hautekiet, en zelfs een ‘wildbreituin’ maakt deze keer deel uit van dit zomergebeuren.

(NB)

www.kunstenfestivalwatou.be