Wannes Cappelle in West-Vlaams-Engels duet met Tom McRae

Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Zesde Metaal-voorman Wannes Cappelle leent zijn stembanden aan een remake van ‘Bloodless’, een nummer dat terug te vinden is op het titelloze debuut van de Britse singer-songwriter Tom McRae.

Jeremy Thomas McRae Blackall (artiestennaam Tom McRae) heeft een goede reden om het West-Vlaams te kiezen voor een duet. “Ik ben zo’n bofkont die bijzonder blij is dat hij door de jaren heen een trouw publiek in België heeft kunnen opbouwen”, motiveert McRae.

“Omdat ik een fan ben van het werk van Wannes Cappelle wou ik iets speciaals doen voor de twintigste verjaardag van mijn eerste cd. Ik hou van de stem van Wannes en nooit eerder zong ik in het West-Vlaams. Ook na al die jaren in de muziek vind ik het nog steeds een uitdaging om iets nieuws te proberen.”

https://www.youtube.com/watch?v=8NVsn7w04HQ

De keuze viel op een herwerking van het ingetogen en poëtische, van een vlucht strijkers voorziene, ‘Bloodless’, waarin zowel het West-Vlaams als het Engels, soms apart, maar ook samen, gehanteerd wordt. Een prachtsong over verlies, weemoed, hunkering naar menselijk contact en nog rist andere gevoelens.

Je kan het nummer ook via deze Spotfy-link beluisteren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.