Vzw Nocturnes Ieper viert uitgesteld jubileum met fotozoektocht

De projectgroep van de Nocturnes, de groep met verantwoordelijken die instaan voor de voorbereiding en de uitvoering van de theaterwandelingen. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Vzw Nocturnes kon vorig jaar haar 25ste verjaardag niet vieren door corona, maar maakt dit nu goed met een fotozoektocht waarin de vijftien theaterwandeling die ze realiseerde aan bod komen. Het is het aperitiefje voor de nieuwe theaterwandeling ‘Ieper en de Britten’, die te zien zal zijn in de zomer van 2022.

Vzw Nocturnes is een Ieperse cultuurvereniging die theaterwandelingen organiseert over de geschiedenis van de stad. “Vorig jaar bestond onze vzw Nocturnes Ieper 25 jaar”, vertelt voorzitter Piet Lesage. “Door coronatoestanden hebben we dit niet kunnen vieren. In de zomer van 2022 presenteren we wel een nieuwe theaterwandeling met als thema ‘Ieper en de Britten’, maar eerst laten we nog eens van ons horen met een fotozoektocht in onze stad, een uitgesteld jubileumfeestje…”

Vijftien theaterwandelingen

Voor de fotozoektocht duikt de vzw in de archieven van de Nocturnes. “We hebben in de loop der jaren al vijftien theaterwandelingen gerealiseerd rond heel wat thema’s die een of ander facet van de geschiedenis van onze stad belichten”, vervolgt Piet Lesage. “De fotozoektocht bestaat dan ook uit vijftien foto’s, één van elke editie. Op vijftien adressen in Ieper vind je die foto’s aan het raam, met telkens een meerkeuzevraag. Alhoewel, soms zijn er twee meerkeuzevragen, want eigenlijk zijn er twee zoektochten: één voor het brede publiek en één voor medewerkers van de Nocturnes. Soms krijgen zij dezelfde vragen, maar soms ook andere. Dat staat telkens duidelijk aangegeven onder de foto’s.”

Mooie prijzen te winnen

De zoektocht loopt van 1 november tot 15 december. Deelnemingsformulieren zijn vanaf 1 november te vinden op de website www.nocturnesieper.be of af te halen bij de dienst Toerisme in de Lakenhallen. Er zijn diverse mooie prijzen te winnen, zoals gratis deelname voor twee personen aan de try-out van de Nocturnes in 2022 en etentjes in Ieperse restaurants. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier