Vzw Marmelade organiseert bijzondere kunstavond in bedrijfsgebouw

VZW Marmelade heeft opnieuw een bijzonder culturele avond in petto. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

De vzw Marmelade van vijf Beernemse vrienden is na de coronapauze terug aan de slag gegaan. Op 18 juni organiseert de vereniging een nieuwe kunstavond op een bijzondere plek. Deze keer toveren ze de bedrijfsgebouwen van Orion Dynamic om tot een spektakelruimte. Kunstwerken krijgen een extra dimensie door soundscapes van het duo Dijf Sanders en Linde Carrijn onder de naam Zonderwerk.

Nele Serlet, Joris Landuyt, Mieke Claeys, Tim Baute en Dries Bonamie slaan terug de handen in elkaar voor een bijzondere culturele avond. Net voor de coronapandemie toverden ze de serre van tuinbedrijf Watelle om tot een muziekzaal. Deze keer organiseren ze opnieuw kunst in een niet normale setting.

“Daarbij vinden we het belangrijk om de ruimte te laten zoals die zich aanbiedt. Het gebouw van Orion is erg industrieel en behalve dat we wat ruimte maken, laten we alles staan. Samen met de begeleidende geluiden zal dat het hele schouwspel een extra dimensie geven”, vertelt Dries Bonamie.

Soundscapes

Op 18 juni zullen grafische projecties begeleid worden door soundscapes van Zonderwerk. “Dat is een koppel dat in de lockdown letterlijk geen werk meer had. Het concept is ontstaan tijdens de lockdown. Zonderwerk is een collaboratie tussen geluidskunstenaar Dijf Sanders en theatermaker Linde Carrijn.

Ze combineren hun talenten om verhalende muziekvormen te creëren. Bovendien staat ‘Zonderwerk’ ook voor ‘bijzonder werk’ en dat zullen ze ons op 18 juni laten beleven”, vult Tim Baute aan.

Wanneer de zon onder is

“Bovendien gaat het ook om netwerken en het leren kennen van nieuwe dingen. Het schouwspel zal erg bijzonder zijn, al moeten we wel wachten tot de zon onder is. Pas dan komen de projecties en geluiden helemaal tot hun recht. De performance wordt ingeleid door onze ‘bàrmelade’ en dj Shayol vanaf 20 uur.”

In totaal hoopt de organisatie zo’n 150 bezoekers te lokken. “Maar eigenlijk is ons project al geslaagd bij de voorbereiding. Wij zijn erg enthousiast over het programma en dat vinden we al heel erg leuk. Hoewel het een verrassend concept is, behouden we het laagdrempelige en intieme karakter, dat onze projecten typeert. Iedereen is dus welkom”, besluiten de organisatoren.

Tickets voor het evenement kosten 15 euro en zijn nog te koop via www.vzwmarmelade.be, de plaatsen zijn beperkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.