‘Vunzig’ Preuteleute op eerste dag gratis festival Bockor Rock

Als er in Wevelgem een evenement georganiseerd wordt, loopt dat zelden op een sisser uit. Ook het driedaagse festival Bockor Rock heeft bij zijn debuut alles mee om te slagen. De opener op vrijdag was alvast een schot in de roos.

© MP

Duizenden muziekliefhebbers vonden vrijdag de weg naar het Park voor het gratis festival Bockor Rock. Vooral tijdens headliner Preuteleute stond het terrein lekker vol. De Oostendenaars kenden veel bijval. Zelfs de vaak vulgaire en vrouwonvriendelijke maar grappig bedoelde bindteksten werden op massaal gelach en applaus onthaald. Het hoort er allemaal bij als je naar Preuteleute gaat kijken en vooral luisteren.

Lokale held Brennt (Brent Vanneste, bekend als frontzanger van Steak Number eight) sloot de festivaldag af met stevige plaatjes. Hij zweepte als cowboy het publiek maar al te graag op en slaagde daar ook grandioos in. Om 1 uur was Bockor Rock voorbij, maar velen waren duidelijk nog niet uitgefeest. Café’s in de buurt, zoals ‘t Bankske en Apero & Vinyl, liepen nadien helemaal vol.

Lange wachtrijen

Een topavond dus voor Wevelgem. Al kan er aan het festival organisatorisch nog wat bijgeschaafd worden. Zo bevonden de drankkaarten zich aan de overkant van het festivalterrein, waardoor je door de menigte moest om er één te bemachtigen. Omdat er maar op twee van de vier standjes drankkaarten verkocht werden, liep de wachttijd op. Ook achter de bar mochten de vrijwilligers wat dikker bezaaid zijn. Wie iets wilde drinken, moest vaak geduld oefenen. Maar sowieso compenseerden de gratis optredens en de gemoedelijke sfeer dat ruimschoots. Er zijn ook geen incidenten gemeld.

De tweede festivaldag start op zaterdag om 14u met een optreden van Bony Macaroni. De publiekstrekker 2 Fabiola om 21u45. Ook zondag staan er nog heel wat optredens gepland.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.