Vrienden Mu.ZEE Oostende kozen nieuw bestuur

Bart Plasschaert, Johan Van Roose, Joël Nieuwenhuyse, Marcel Verhaeghe, Jacques Mertens, Roland Laridon, Paul stevens, Femke Simonis en Martine Meire. © (fotoML)
Redactie KW

De Vrienden Mu.ZEE ijveren al 26 jaar voor de sensibilisering en het opwekken van interesse voor het stedelijk museumleven en de vereniging zet zich actief in voor de verrijking van het kunstpatrimonium van de stad en haar museum.

Die doelstellingen beoogde de vereniging vroeger al als Vrienden van de stedelijke Musea van Oostende. Nu de stedelijke collectie sinds 2008 onderdak gevonden heeft in Mu.ZEE ijveren ze van daar uit. Tijdens de voorbije algemene vergadering werd een nieuw bestuur verkozen. omwille van gezondheidsperikelen nam Roland Laridon ontslag als stichter-voorzitter maar hij blijft in het bestuur zetelen. Stichter -ondervoorzitter René Maes stelde zich om dezelfde reden geen kandidaat meer.

Het openstellen van een nieuwe vleugel van de Oostendse meesters vrijdag e.k. wordt een volgende mijlpaal binnen de werking van de Vrienden Mu.ZEE.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.