https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Voormalige winnaar Koningin Elisabethwedstrijd kleurt mee Straatmuziekfestival in Roeselare

Rik Vannevel organiseert straatmuziekfestival. (foto SB) © Stefaan Beel
Thomas Dubois

Op zaterdag 4 september vindt de vierde editie plaats van het Straatmuziekfestival. Verspreid over het centrum krijg je muziek van meer dan dertig muzikanten te horen, onder wie een voormalige winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Op het einde van de zomer vindt traditioneel het Straatmuziekfestival plaats. Na een jaartje overgeslagen te hebben door de welbekende redenen, staat op zaterdag 4 september de vierde editie op het programma.

“Het principe is erg simpel. Verspreid over de stad zullen er maar liefst 36 muzikanten hun ding doen. Het aanbod is erg gevarieerd, van viool tot kleine orgel en heel veel singer-songwriters”, vertelt organisator Rik Vannevel. “De straatmuzikanten zijn afkomstig uit heel het land. Er is zelfs een voormalige winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd. Mikhaïl Bezverkhny won in 1976 met zijn viool. Tegenwoordig leeft hij een teruggetrokken leven als straatmuzikant.”

Beleving

“Doordat we de muzikanten verspreiden over het centrum kan alles coronaveilig verlopen. Bedoeling is om wat extra beleving in het centrum te creëren, de mensen eens te meer een reden geven om naar het centrum af te zakken en tegelijk een koopje te doen”, aldus Rik.

“Dat is meer dan nodig. De Batjes waren al een pak beter dan vorig jaar, maar het is allemaal nog niet zoals vroeger. Met de vzw Shopping & Centrum Roeselare proberen we dan ook om een duit in het zakje te doen.”

Normaal vindt dat weekend ook de kunstmarkt Paris MontmARTre plaats, maar dat wordt nog een jaartje uitgesteld. “Jammer, maar alle begrip hiervoor. Beide organisaties versterken elkaar anders, maar we zullen ervoor zorgen dat er minstens evenveel sfeer in het centrum hangt”, aldus Rik. (Thomas Dubois)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.