Volksontwikkeling brengt dit najaar cultuur in CC Scharpoord

Het bestuur van Volksontwikkeling, nog voor de coronacrisis. © DM
Redactie KW

Voortaan mogen er weer professionele cultuurvoorstellingen plaatsvinden volgens strikte coronamaatregelen. Vanaf 9 oktober voegt Volksontwikkeling de daad bij het woord en brengen ze tweewekelijks ‘kleinschalige kunst- en cultuuractiviteiten’ in Scharpoord. Voorlopig staan er 16 voorstellingen op de lijst. Er zijn extra voorstellingen om 14.30 uur.

“Volksontwikkeling is een uniek en bruisend samenwerkingsverband tussen Davidsfonds Knokke en vtbKultuur Knokke-Heist. Het zijn twee herkenbare verenigingen met elk een eigentijds, fris en modern jaarprogramma”, aldus voorzitter Dominiek Segaert. “Het unieke zit hem in het feit dat beide verenigingen hun programma in gezinsformule tegen 35 euro samenbundelen met een aantal ongelooflijke voordelen voor jong en oud. Davidsfonds Knokke brengt boeiende en actuele lezingen. vtbKultuur Knokke-Heist verrast met kleurrijke en avontuurlijke reisreportages.”

Coronaveilig

“Tot nu toe hadden we met Volksontwikkeling weinig last van de coronacrisis. We moesten slechts een viertal afspraken cancelen. Eind maart werden er twee voorstellingen geschrapt en in de zomer ging er een streep door onze uitstap naar Ieper en de picknick. Vanaf het ogenblik dat er in september groen licht kwam, gingen we rond tafel met de verantwoordelijken van het cultuurcentrum die ons ronduit schitterend hebben geholpen. We kunnen voor onze voorstellingen maximum 160 toeschouwers plaatsen in CC Scharpoord. Omdat we niemand willen ontgoochelen, ontdubbelen we van oktober tot december onze avonden met een extra voorstelling om 14.30 uur en de gewone voorstelling om 20 uur. Op die manier geven om we meer mensen de kans om de unieke avonden mee te maken en de coronamaatregelen te respecteren.”

Onze voorstellingen zijn volledig coronaproof met mondmasker en er is geen pauze

“Men kan ten vroegste drie weken voor elke activiteit reserveren met de gezinskaart aan het onthaal in het Cultuurcentrum. Is de voorstelling volgeboekt, dan kan men een namiddagvoorstelling kiezen. Enkel professor Filip Laridon en Leo Bormans kunnen zich ‘s middags niet vrijmaken. Onze voorstellingen zijn volledig coronaproof met mondmasker en er is geen pauze. Onze gasten kunnen met hun bubbel voor of na de voorstelling iets consumeren in café cultuur”, aldus Dominiek Segaert die zich zorgen maakt over een forse terugval van het ledenbestand.

200 leden minder

Bij onze leden is er zekere terughoudendheid om hun abonnement te vernieuwen. De laatste jaren waren ruim 550 gezinnen lid van Volksontwikkeling, maar nu tellen we 200 leden minder op ons conto. De schuld van corona! Eén derde van onze leden is ouder dan 65 jaar. Zij zijn duidelijk bang om naar het cultuurcentrum te komen.” (DM)

Meer info bij Dominiek Segaert (0479 69 18 65) – dominiek.

segaert@skynet.be of Annie Poissonnier 0474 291968 – annie.poissonnier@gmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.