Vijf genomineerden voor de tweejaarlijkse cultuurprijs in Meulebeke

Het bustebeeld van Karel van Mander voor het gemeentehuis. © LB
Redactie KW

Op vrijdag 22 oktober vindt om 20.00 uur de uitreiking plaats van de tweejaarlijkse Cultuurprijs. Deze ceremonie gaat door in het OC Vondel.

Er zijn maar liefst 5 genomineerden : Kunstkadee (het kunstatelier voor kunstkadees van 5 tot 15 jaar met als doel op een speelse manier de wereld van de kunst te verkennen), De Karel van Mander Ghesellen (de toneelfamilie die in Meulebeke reeds meer dan 70 jaar kwaliteitsvolle producties brengt), Frank Develtere (actief in het Davidsfonds, heemkring Muelenbeca, Natuurpunt, CM,… en de drijvende kracht achter de Nacht van de Geschiedenis), Leen Van Hee (muziekleerkracht, dirigent Crescendokoor en coördinator vestingplaatsen Meulebeke en Pittem voor de Academie Woord en Muziek Tielt) en Joost Pollet (secretaris van de Cultuurraad en actief binnen de harmonie Vreugd in Deugd. Joost stond ook aan de wieg van heemkring Muelenbeca). De avond krijgt gestalte door optredens verzorgd door De Karels, Het Meulebeeks Dichterscollectief, Anneke Dejonghe, Crescendo en Carlos Bottelberghe.

De presentatie ligt in handen van Koen Vanderbeke.

De winnaar van de Cultuurprijs ontvangt een verkleinde kopie van het mooi bustebeeld van Karel van Mander gecreëerd door kunstenaar Rik Vermeersch.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier