Vier op een rij in De Afrekening voor DIRK.

DIRK. haalde met het nummer 'Toulouse' zijn vierde notering in De Afrekening dit jaar. © Facebook DIRK.
Stefaan Van Volcem

Ook ‘Toulouse’, de single die ook op het tweede album van de band terug te horen zal zijn, haalt de toonaangevende lijst van Studio Brussel. Een nieuwe opsteker voor de band rond de uit Ingelmunster afkomstige zanger-bassist Jelle Denturck.

Kwaadheid is een brandstof die de motor van noiserockband DIRK. (met hoofdletters) draaiende houdt, maar net zo goed (zelf)spot. Neem nu ‘Toulouse’, alom bekend als de stad in het zuiden van Frankrijk. Frontman Jelle Dentruck zingt evenwel ‘to lose it all’.

In de bijgaande zwartwit videoclip zie je een gefortuneerde jongeman, volgens de band een zogenaamde Waregemboy, in een imposant huis uit de bol gaan. De onderliggende boodschap van ‘Toulouse’ gaat over angst en de onderliggende filosofie dat uitgerekend mensen die bijna alles verloren hebben, het meest bevreesd zijn nog meer te verliezen.

Ook Balthazar in De Afrekening

‘Toulouse’ is een lekkermaker voor ‘Cracks in Common Sense’, de tweede langspeler van DIRK., die op vrijdag 20 november op de wereld losgelaten wordt. Door de geldende coronamaatregelen zal de band die release niet met liveshows kunnen ondersteunen. Fucked up, om in het idioom van Dentruck en zijn drie muzikale maten te cirkelen, maar ze kunnen wel blij zijn dat ‘Toulouse ‘ op 29 binnenkwam in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel. Meteen hun vierde notering in deze lijst dit jaar.

Een andere entry in ‘De Afrekening’: ‘Losers’ van Balthazar, op plaats 26. Ook in ‘Vox’, de wekelijkse door luisteraars bepaalde chart van Radio 1, is het meteen prijs voor Maarten Devoldere en zijn kompanen. Daar bezet de single zelfs nu al de vijftiende plaats. West-Vlaanderen blijft zijn muzikale zonen uitzenden.

(svv)

https://www.youtube.com/watch?v=ew8fCDPRlGk

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.