Vier fotografen stellen tentoon in Oud Arsenaal in Sint-Eloois-Winkel

Op de foto zien we amateurfotografen Hans Jacques, Chris Carton, Johan Bossuyt en Krista Basyn. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Vier amateurfotografen slaan de handen in elkaar en stellen op zaterdag 23 en zondag 24 oktober hun foto’s tentoon in het vernieuwd Oud Arsenaal langs de Rollegemkapelsestraat in Sint-Eloois-Winkel.

Krista Basyn (70) uit Sint-Eloois-Winkel, Chris Carton (64) uit Izegem, Hans Jacques (57) uit Ledegem en Johan Bossuyt (62) uit Sint-Eloois-Winkel zijn gebeten door fotografie. De vier amateurfotografen leerden elkaar de voorbije jaren kennen door hun gemeenschappelijke hobby. “Zo komen we elkaar weleens tegen tijdens een beurs of nemen we deel aan een wedstrijd.” De vier amateurfotografen speelden met het idee om hun foto’s aan het grote publiek voor te stellen.

Invloed sociale media

Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober organiseren ze een gezamenlijke tentoonstelling in het Oud Arsenaal, de zaal langs de Rollegemkapelsestraat in Sint-Eloois-Winkel die onlangs helemaal vernieuwd werd. De tentoonstelling is de eerste die in de vernieuwde zaal zal doorgaan. Plannen om een fotoclub in de gemeente op te richten zijn er vooralsnog niet. De vier amateurfotografen merken wel dat fotografie weer helemaal in de lift zit. “Sociale media zullen daar ongetwijfeld iets mee te maken hebben.” Hoewel de vier fotografen allemaal een andere stijl hebben, appreciëren ze elkaars werk. “We leren telkens bij van elkaar. We hopen alvast dat bezoekers aan onze tentoonstelling ook nieuwigheden ontdekken of op zoek gaan naar de boodschap van elke foto.”

In totaal zullen er in het Oud Arsenaal veertig werken, tien van elk, een plaatsje krijgen. De tentoonstelling is zowel op zaterdag als op zondag te bezichtigen tussen 10 en 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier