Vier Brugse jongeren willen paviljoen maken met 1 miljoen lego-blokjes

Neil toont al enkele lego blokjes
Neil toont al enkele lego blokjes
Stefan Vankerkhoven

Vier Brugse jongeren hebben het idee opgevat om een paviljoen te creëren met 1 miljoen lego-blokjes. Het paviljoen moet dienst doen als expo-ruimte voor jonge kunstenaars. Het initiatief rijpte bij de Brugse jongerenzender Villa bota.

Neil Haesebrouck (24), Rubert Leupe (23), Andrès Vandepitte (24), Rodrigo Fraga (24) en Jelle Vos (19) van jongeren radiozender Villa Bota slaan de handen in elkaar met Colada vzw om in coronatijden de stad Brugge opnieuw te laten leven.

“Als radiomakers merkten we al snel dat radio een verbindende rol speelt in tijden waar iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven”, vertelt Neil. “Radio is het medium om gezelligheid, huiselijkheid en fantastische muziek de huiskamers binnen te waaien. Nu hebben we zitten denken dat dit nog niet genoeg is en besloten we om een nieuw ambitieus project te starten! Naar aanleiding van een Facebook-post over de Britse televisiefiguur James May (bekend van het autoprogramma Top Gear) die een enorm groot legopaviljoen had gebrouwd, zeiden we direct dat we dit ook wilden doen.”

“Omdat Brugge vaak gezien wordt als stad die leeft van toerisme willen we als jongeren bewijzen dat we wel degelijk meer te bieden hebben. Binnenin zal ook iets te zien zijn. Het moet namenlijk een exporuimte worden voor Brugse kunstenaars.”

1 miljoen

“Concreet willen we een levensgroot paviljoen te bouwen uit LEGO. De bedoeling is dat er binnenin het paviljoen een expo ruimte gecreëerd word om Brugse jonge kunstenaars hun werk tentoon te stellen! Uiteraard hebben we hiervoor heel veel lego-blokjes nodig (ongeveer 1 miljoen). Daarvoor kunnen we alle hulp goed gebruiken. Alle blokjes kunnen binnengebracht worden in het radiostation Villa Bota in Park 8 in Brugge.

De lego-blokken die binnengebracht worden, zullen we wegen. De gever krijgt dan achteraf een gelijk gewicht terug, met een gouden legomannetje. De blokjes die mensen niet meer terug moeten hebben, schenken we aan Brugse jeugdorganisaties die zich bezighouden met kansarme jongeren, zoals vzw Binnenstad en House of Time.

www.villabota.be en https://www.facebook.com/groups/158614766074814

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.