Videoclip vol hels kabaal geeft psyche STAKE bloot

Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

‘Everybody knows’ is geen nieuwe track van STAKE, de uit Wevelgem afkomstige band die uit de asse van Steak Number Eight verrees. Eerder was het nummer terug te vinden op de vinylversie van hun debuut-ep ‘Catatonic Dreams’. “Vandaag brengen we deze track digitaal uit met een bijbehorende gloednieuwe video”, vertelt Brent Vanneste, zanger-gitarist van STAKE.

Volgens Brent Vanneste gaat ‘Everybody Knows’ over accelerationisme, een politiek en sociologisch begrip dat verwijst naar het versnellen van een bepaald proces om verandering te verkrijgen. Vaak wordt dit denkbeeld gelinkt aan het kapitalisme en de volgens sommigen zelfvernietigende neigingen die ermee gepaard gaan. Finaal mondt alles dan uit in een totale ineenstorting.

“Als band gebruiken wij deze term om onze eigen psychologische chaos en muziek te begrijpen en aan te pakken”, gaat Vanneste verder. “‘Everybody knows’ is één van onze live favorieten die we graag spelen aan het einde van onze sets. We zijn bijzonder blij om deze track nu online te kunnen zetten, aangezien we dit nummer momenteel niet live kunnen brengen.”

Om de videorelease van deze song te vieren, heeft STAKE een nieuwe persing in een oplage van 300 exemplaren uitgebracht van de ‘Catatonic Dreams’-ep en dit op – jawel – gerecycleerd gekleurd vinyl.

https://www.youtube.com/watch?v=-anOGTmwCHg