VIDEO ‘Wat Als?’ wint Emmy voor beste comedyprogramma, geen award voor Missie Monsango

Redactie KW

De International Emmy Awards zijn een van de meest prestigieuze tv-prijzen en de internationale tegenhanger van de Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen.


‘Wat Als?’ is het comedy-programma waarin acteurs als Bruno Vanden Broecke, Ben Segers, Koen De Graeve, Charlotte Vandermeersch, Nico Sturm, Ruth Beeckmans, Sara De Bosschere en Ardooienaar Günther Lesage (die ook present was in New York) in tal van sketches te zien waren die telkens vertrokken vanuit een absurde ‘Wat als?’ premisse. Het tweede seizoen ging in februari 2013 bij 2BE in première.

Sindsdien sleepte het programma van productiehuis Shelter tal van internationale prijzen in de wacht, zoals een Gouden Roos, de gouden medaille op het World Media Festival in Hamburg en de Rockie Award op het BANFF World Media Festival in Canada.

België sleepte ook nog een tweede nominatie in de wacht, maar het Eén-programma ‘Missie Monsango’ moest uiteindelijk in de categorie non-scripted entertainment de duimen leggen tegen “Educating Yorkshire” uit het Verenigd Koninkrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.