VIDEO Oostende overwintert met raamtekeningen van Eva Mouton

Oostende tekende een winterwandeling uit langs de kunstige ramen. © visit oostende
Redactie KW

“Een stad aan de zee, dat is alles wat je moet hebben in één”. De Gentse illustratrice Eva Mouton liet haar creatieve duivels los op ramen en etalages in Oostende.

Eva Mouton selecteerde 10 Oostendse etalages die ze creatief heeft aangekleed met een grote krijttekening in haar gekende speelse stijl. Deze vitrines zijn de basis voor een stevige Oostendse winterwandeling.

“Ik herinner me de leuke zondagen die ik in Oostende doorbracht als kind. Dankzij de vlotte treinverbinding stond we snel in Oostende,” licht Eva toe op Visit Oostende. “Mijn mama, mijn zus en ik trokken er geregeld eens op uit. In de zomer met een handdoek voor op het strand en ‘s winters om er lange strandwandelingen te maken, met een hete chocolademelk als verwennerij. En dan weer de trein op. Op een half uurtje stonden we terug thuis in Gent. Dat waren mooie momenten.”

“Hoe ouder ik werd, hoe minder frequent ik naar Oostende ging. Maar sinds kort ik ben ik er weer meer te vinden; een goeie vriendin is naar Oostende verhuisd en baat er nu samen met haar man De Grote Post uit. Voor mij de perfecte gelegenheid om weer vaker naar de Kust te gaan. Ook bij regenweer; dan nemen we de auto en gaan we er naar de film.”

https://www.youtube.com/watch?v=ZIaY4P_w_eU

Het stadsgevoel aan zee

“Ik hou van het stadsgevoel, ook al zit je aan de Kust,” mijmert de illustratrice. “Ik hou van steden, ik woon zelf in Gent. Ik ben sowieso een grotere fan van de stad dan van het platteland, omdat alles er iets meer beweegt. Er is een grotere dynamiek: er komen nieuwe gebouwen bij, oude plaatsen krijgen een andere invulling, er zitten veel cultuurhuizen en je loopt er veel verschillende mensen tegen het lijf.”

Voor mij combineert Oostende alle dingen, met een strakke zeewind. Heerlijk! Ik heb altijd het gevoel dat er van alles te gebeuren valt als ik er ben. Er zijn veel broedplaatsen waar gedachten en ideeën tot ontwikkeling kunnen komen. Of je nu een kunstenaar bent die zijn inspiratie haalt uit lange wandelingen, de seizoenen of uit gesprekken op café; in Oostende vind je dat allemaal.”

“Ik ben het liefst tijdens de winter in Oostende, vooral als er een staalblauwe lucht is en de zon haar best doet om ons te verwarmen. Ik trek dan steevast mijn dikke berenjas aan en ga langs het strand wandelen met mijn lief. En achteraf duiken we het café in, gaan we shoppen of naar de film. Erg fijn!”

“Een stad aan de zee, dat is alles wat je moet hebben in één,” zegt de illustratrice in de video. En een stad, een zee én tekeningen van Eva Mouton zelf, dat is nog dat extraatje meer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.