Video – Kamping Kitsch komt op gang onder de brandende zon

Christophe Lefebvre

“De dulste fjieste van ‘t joar”, het is een belofte die de organisatie van Kamping Kitsch ook dit jaar probleemloos schijnt in te lossen. Een bonte bende van 25.000 bezoekers trekt, voorzien van hun meest marginale outfit, richting Lange Munte in Kortrijk. Daar kunnen ze zich een volledige namiddag onderdompelen in een sfeer van piemels, tieten en carnavaleske muziek.

De nieuwe locatie bracht heel wat logistiek denkwerk met zich mee. De afstand tussen de parking voor bezoekers, aan Kortrijk Xpo, wordt overbrugd door een stevig stukje stappen. Wie met de trein komt kan gebruik maken van een van de pendelbussen. De politie is alom aanwezig, zowel zichtbaar als discreet, om een oogje in het zeil te houden.

https://www.youtube.com/watch?v=SKHO5nkS1yk

De line-up van Kamping Kitsch hoeft dit jaar niet onder te doen voor die van de mainstream festivals. Namen zoals een Da Rick, Da Hool, Cherrymoon traxx en heel wat anderen passeren er de revue. De artiesten zijn verdeeld over negen podia. Geen Kamping Kitsch zonder enkele lokale vedetten die er ook hun opwachting maken. Zowel Marina Wally als DJ Marcel en Vicky speelden de main stage plat.

De medewerkers van het Rode Kruis hebben wel de handen vol met fuifbeesten die misschien net iets te weinig schaduw hebben opgezocht, niets wat verfrissing en water niet kan oplossen.

Video - Kamping Kitsch komt op gang onder de brandende zon

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.