VIDEO Het Zesde Metaal geeft aandoenlijk nummer over ‘Ouder komen’ prijs

Aanstaande vrijdag 8 november komt het vijfde album ‘Skepsels’ van Wannes Cappelle en co uit.

© (Foto SVV)

‘Skepsels’ verschijnt andermaal op Unday Records, de platenfirma van Het Zesde Metaal. Dat Wannes Cappelle en zijn vier muzikale trawanten ondertussen een meer bezadigd publiek aanspreken, mag blijken uit het feit dat ze met de single ‘Tid von ton’ momenteel op drie prijken in Vox, de top 30 die luisteraars van Radio 1 samenstellen. Een notering in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel zat er voor voornoemd nummer niet in.

In februari en maart volgend jaar onderneemt Het Zesde Metaal een clubtournee die hen langs onder meer 4AD Diksmuide, De Kreun in Kortrijk en de Cactus Club in Brugge brengt.

Ondertussen gaf Het Zesde Metaal ook al het slotnummer van ‘Skepsels’ vrij. In een testimonial zegt Wannes Cappelle het volgende over deze bijzonder aangrijpende song: “‘Ouder komen’ is het enige nummer dat we al aan het spelen waren vooraleer we onze nieuwe plaat ‘Skepsels’ opnamen. Ik heb het samen met onze bassist Robin Aerts geschreven toen ik vernomen had dat een kennis die met een spierziekte kampt niet te genezen valt. In de fleur van zijn leven, kreeg hij zijn doodsvonnis te horen. We kunnen deze boodschap allemaal out-of-the-blue te horen krijgen, ook al is de gemiddelde levensverwachting ondertussen flink de hoogde ingegaan. Als we geen tachtig worden, voelt het bijna aan alsof van ons bestaan een aantal jaren werd afgesnoept. Het is geen vrolijk nummer, maar wel één om de plaat mee af te sluiten.”

https://www.youtube.com/watch?v=PYsdZ-zh0xM

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.