Veurnaar Will Tura toert binnenkort opnieuw door Vlaanderen

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Veurnaar Will Tura gaat van april tot juni op ‘ronde van Vlaanderen’. In aanloop van zijn 80ste verjaardag trakteert de keizer van het Vlaamse lied zijn fans met zijn grootste hits in vijf verschillende theaters in Vlaanderen.

Will Tura gaat binnenkort weer op tournee. Zijn fans waren al langer vragende partij op de Veurnaar live te zien spelen. Op 2 augustus 2020 wordt de man maar liefst 80 jaar. Will Tura wil zijn verjaardag echter niet afwachten alvorens vijf verschillende podia te betreden. Optreden is voor Will ‘thuiskomen’ op de plek waar hij zich het best in zijn vel voelt: het podium. Met een succesvol optreden in de Brusselse AB bewees hij dat het podium betreden hem op slag 25 jaar jonger maakt. Het is dat concert dat het podiumvirus in hem opnieuw deed losbarsten.

Vijf theaterzalen doet Will Tura aan. Starten doet hij In CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg op vrijdag 10 april. Op vrijdag 29 mei doet Will zijn eigen provincie aan met een concert in het Kursaal van Oostende. Juni wordt de drukste maand voor de West-Vlaming. Zaterdag 6 juni is het de beurt aan de Stadsschouwburg van Antwerpen, zaterdag 13 juni trekt hij naar de Ethias Arena in Hasselt en op zaterdag 20 juni staat hij op de planken in het Capitole in Gent. Meteen ook de laatste in de reeks concerten.

Tuur Blanckaert, zo heet Will Tura officieel, gaf zijn eerste concert op negenjarige leeftijd. Meteen het begin van een gouden carrière. Op zijn 18de verjaardag trad hij voor het eerst solo op. De naam Will Tura was geboren. In 1962 werd hij 22 jaar en vloog zijn single ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’, maar liefst 60.000 keer over de toonbank. Het werd meteen ook zijn bekendste hit. Daarna scoorde hij de ene hit na de andere. Will Tura was de eerste die in de jaren zeventig de rocktempel Vorst Nationaal liet vollopen. Hij trok meer dan 55 jaar met zijn vaste liveband door Vlaanderen en naar Brussel. Na zijn 75ste verjaardag besloot Will om wat gas terug te nemen. Maar stilzitten was niet aan hem besteed. Zo componeerde hij, samen met zijn muzikale rechterhand Steve Willaert, onlangs nog de muziek voor de musical ’40-45′.

De ticketverkoop start op vrijdag 29 november om 10 uur. Tickets zijn te koop via http://www.kursaaloostende.be of op het nummer 070 222 107 (max. 0,30 euro per minuut).

(JRO)