Verstopt boek van Arnout Hauben in de Assebroekse Meersen in recordtempo gevonden

Tv-maker Arnout Hauben verstopte deze morgen een exemplaar van zijn boek ‘Dwars door België’ in de Assebroekse Meersen. Binnen de twintig minuten was het al gevonden.

Arnout Hauben verstopte deze morgen een exemplaar van zijn boek ‘Dwars door België’ in de Assebroekse Meersen. © © VRT

Tv-maker Arnout Hauben verstopte deze morgen een exemplaar van zijn boek ‘Dwars door België’ in de Assebroekse Meersen. “Normaal zouden we nu met ons nieuw boek op de Boekenbeurs staan”, vertelt hij. “Of konden we als lezersactie tussen Brugge en Beernem een deeltje van de GR129 afstappen. Door corona kan dat allemaal niet doorgaan. Daarom bedachten we een actie, die volledig coronaproof is. Langs de GR129 zullen we een hele week lang boeken verstoppen.”

Via de sociale mediakanalen van Arnout Hauben zal elke morgen een tip gegeven worden over de locatie waar hij die dag een boek verstopt heeft. “Via dronebeelden wordt de ruime locatie omgeving getoond, waarna de drone landt op de plek waar het boek verstopt ligt.”

(lees verder onder de video)

De eerste plek waar er een boek lag, was de Assebroekse Meersen. Binnen het halfuur stonden mensen al op de exacte locatie te graven. Een gezin uit Brugge dat aan het schilderen was, liet de verfborstels liggen en repte zich naar de plek. Gravend met de handen probeerden ze het boek te vinden. Een man uit Aalter kwam met de auto en een spade aangereden. Ook hij vond niets. Al snel bleek iemand nóg sneller te zijn geweest: Sandy Cabooter uit Brugge had luttele minuten voor hun aankomst het verstopte boek gevonden.

Op de locatie werd gegraven, maar het boek was al weg... (foto ON)
Op de locatie werd gegraven, maar het boek was al weg… (foto ON)

“Ik schrik ervan hoe snel de mensen het boek gevonden hebben. Morgen doen we dit opnieuw, iets verder op de route van de GR129. Dit is een coronaveilige actie, en we roepen de mensen op om het coronaveilig te houden.” In Assebroek werd dit alvast gerespecteerd. Alle volwassenen droegen een mondmasker en hielden voldoende afstand van elkaar.

Het boek ‘Dwars door België’ is een neerslag van zijn tocht langs de GR129. Die bewegwijzerde route van 521 kilometer legde hij eerder dit jaar in 21 dagen af. De avonturen waren recent te zien op één.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.