Vereniging Aalbeekse Liefhebbers Kunstenaars zoekt vroegere leden voor jubileumexpo

Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

V.A.L.K., de Vereniging Aalbeekse Liefhebbers Kunstenaars bestaat 40 jaar. Om deze verjaardag te vieren, roept de vereniging alle gewezen leden op om nog eens een stuk tentoon te stellen op de 40ste tentoonstelling in september.

De voorbije 40 jaar waren er 40 mensen lid van V.A.L.K. Momenteel zijn er 15 leden die met kunst bezig zijn. “We willen iedereen die ooit lid geweest is nog eens optrommelen om aan de 40ste tentoonstelling deel te nemen met één werk. Dat mag een recent of een vroeger werk zijn“, aldus voorzitter Mieke Nottebaere. De tentoonstelling vindt plaats tijdens de Corneliusfeesten in het weekend van 18, 19 en 20 september.

Dankbaar voor de inzet bij de vele initiatieven

“Sommige mensen waren slechts korte tijd lid en anderen voor een langere periode. We zijn hen allen dankbaar voor de vele initiatieven die ze mee hielpen realiseren. Samen met de huidige en vroegere leden willen we even terugblikken en we willen iedereen ruimte geven om een stuk te tonen. Wie nog lid was wordt uitgenodigd voor een receptie en wie wil exposeren met één stuk kan dit ook. Daarom willen we graag dat alle oud-leden zich kenbaar maken, want misschien zijn sommige adressen al veranderd.”

Oud-leden geven zo spoedig mogelijk, en zeker voor 30 april hun naam, mailadres en telefoonnummer door aan Stiene Lefebvre op 0497 17 42 24 of via stiene.lefebvre@telenet.be . Je kan ook doorgeven welk soort werk je wil tentoonstellen. Dat kan een doek, een beeld of een ander kunstwerk zijn.

Veertig potjes gemaakt door leerlingen uit het 4de jaar

De bestuursleden verklappen al dat ze zullen proberen om er een speciale editie van te maken. “We zullen de werken presenteren via een catwalk en zullen ook werken rond het getal 40 en het cijfer 4. Zo zijn er ook kinderen bij betrokken. We gingen naar – niet toevallig – het vierde leerjaar en hebben er met de kinderen 40 potjes gemaakt die we ook zullen tentoonstellen.”

De leden van V.A.L.K. zijn wekelijks aan het werk in de kelder van oc Aalbeke. Tijdens de verbouwingswerken aan het oc trekken ze naar de oude brandweerkazerne. “In het nieuwe oc gaan we naar zaaltje twee op de eerste verdieping. We krijgen er ook een bergruimte bij waar we onze oven zullen plaatsen. Het zou kunnen dat we in de toekomst twee avonden per week zullen organiseren, één voor het schilderen en één voor keramiek.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier