Ventilateur vervangt Moody Mae op concours Red Rock Rally

Aanstaande woensdag 1 mei vindt in het Astridpark in Brugge de vijfentwintigste editie van de Red Rock Rally plaats. In de namiddag is er een concours waar een jury vijf kandidaten voor selecteerde.

credits: Vibe Stalpaert

Het avondluik van dit voorjaarsfestival dat plaatsvindt in de Botanieken Hof van Die Scone wordt gestoffeerd door volgende acts: RHEA (om 18u.30), Hypochristmutfreefuzz (om 19u.45), Sons (om 21 uur) en The Van Jets (om 22u.30).

In de namiddag is er een concours, waarbij vijf acts zich in de gunst van de jury en het publiek zullen proberen te spelen. “Normaal had het zeskoppige Moody Mae uit Leuven om 13 uur moeten openen, maar door onvoorziene omstandigheden moeten deze Leuvenaars helaas verstek geven“, zegt Mario Willemsens van het organisatieteam van de Red Rock Rally.

Zij worden vervangen door het Brugse drietal VENTILATEUR. Het juryrapport van de Red Rock Rally gewaagt van “een sterke bries van jazzy-tunes, stevige instrumentale spielerei en frisse ritmes. Op liveshows schuwen ze de improvisatie niet en daar zijn ze fier op. In maart brachten ze hun debuutsingle ‘Jacqueline’ uit, die gevolgd werd door de release van een ep. Verwacht je aan een wispelturige wind van strakke ritmes en zwevende sounds waarvoor het KMI nog geen schaal heeft ontwikkeld.”

De andere bands die deelnemen aan de talentenjacht van de Red Rock Rallty zijn Spitfire uit Antwerpen (om 14 uur), het Brugse MAANBAR (om 15 uur), The Black Gasolines uit Kortrijk (om 16 uur) en Yokan uit Gent (om 17 uur).

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.