Vanaf 16 juli kan de cultuurliefhebber terecht in Villa Buurvrouw

Tine Moniek, Tom Van Ryckeghem, Emmanuelle Rollé, Stern Van Slycke en Bert Segers. (Foto WO)
Tine Moniek, Tom Van Ryckeghem, Emmanuelle Rollé, Stern Van Slycke en Bert Segers. (Foto WO)
Redactie KW

Zet vijf cultuurminnende personen regelmatig samen en je krijgt na verloop van tijd een knappe samenwerking. Dat is wat Emmanuelle Rollé, Bert Seghers, Stan Van Slycke, Tom Van Ryckeghem en Tine Moniek overkwam met Villa Buurvrouw vzw.

Villa Buurvrouw is gevestigd in het statige herenhuis in de Stationsstraat 84 in Menen. Een huis dat sinds enkele jaren in handen is van Emmanuelle Rollé. Het zal de plek worden voor kleinschalige culturele activiteiten in diverse vormen. Tuinconcerten, exposities en lezingen vormen daar een onderdeel van.

“We stellen een brede waaier aan eigenzinnige kunst aan het publiek voor. Dat is onze missie”, aldus Emmanuelle Rollé. “In dit prachtige unieke kader willen we kunst een tijdelijke plek geven. We focussen daarbij op het lokale aspect, iets wat goede buren betaamt. Maar natuurlijk kijkt een goede buurvrouw ook nog wat verder.”

Zomerbar

“We waren een half jaar geleden al klaar om op te starten, maar de pandemie stak daar een stokje voor. Het officiële openingsmoment van Villa Buurvrouw staat gepland in het weekend van 1, 2 en 3 oktober. Maar voor we officieel uit de startbokken schieten, willen we deze zomer het publiek al even laten kennismaken. Onze vzw opent met een zomerbar Bij de Buurvrouw op 16, 17 en 18 juli en ook nog eens op 20, 21 en 22 augustus. We houden het daarbij zo laagdrempelig mogelijk.”

Gezelligheid troef

“Met concertjes, lokale drankjes en foto’s aan de muren zal het er gezelligheid troef zijn. Zo zal er een expositie zijn met fotografisch werk van Stijn De Smet en op 22 augustus komt dichter Mattijs Deraedt voordragen.”

We willen alles zo laagdrempelig mogelijk houden

De vijf initiatiefnemers zijn geen onbekenden in Menen. Voorzitter Emmanuelle Rollé hield twintig jaar de Standaard Boekhandel open in de Rijselstraat. Bert Seghers was bibliothecaris in de Meense bib en is nu op rust. Stan Van Slycke zorgde zeven jaar voor culinaire hoogtepunten in restaurant L’ Epoque. Tom Van Ryckeghem groeide op in de Barakken en liet zich meermaals inspireren door de omgeving met enkele succesvolle exposities. Tine Moniek spoelde twintig jaar geleden aan als leerkracht aan de Meense Academie voor Beeld, Muziek en Woord en ze verzorgt ook wekelijks een column in onze krant.

(WO)

Info: www.facebook.com/villabuurvrouw .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.