Van Ostaijen te gast in provinciedomein Atlantikwall Raversyde

Foto: Ook al kleurt de foto eerder Valentijns rood, de opstelling en belichting van de expo Boem Paukenslag: bezette stad x 5 in de W.O.II-bunkers verklaart de bevreemdende sfeerschepping. V.l.n.r. Lisa Willenaerts van het Letterenhuis, Mathieu de Meyer en Sarah Goderis van Atlantikwall Raversyde , kunstenaar Younes van den Broeck en gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe © (foto ML)
Redactie KW

Het nieuwe toeristische jaar in het Domein Atlantikwall Raversyde, meteen de nieuwe naam voor dit provinciedomein in Oostende, start dit weekend met een tijdelijke tentoonstelling Boem Paukenslag: bezette stad x 5.

Na de wintersluiting zet het domein daarmee zijn 27ste werkjaar in. Op de openingsreceptie waar de nieuwe naam bekend werd gemaakt, dankte Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde voor Milieu, Landschap en Natuur en Mathieu de Meyer, coördinator-conservator Atlantikwall Raversyde nog eens de medewerkers, gidsen en animatoren.

In twee een bunkers op het circuit van Batterij Aachen maakt de bezoeker kennis met Boem Paukenslag: bezette stad x 5 : Vijf jonge kunstenaars inspireren zich op ‘Bezette Stad’ van Paul Van Ostaijen, een expo van het Letterenhuis i.s.m. Bibliotheek Hasselt-Limburg & Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

In 1922 verscheen de dichtbundel Bezette Stad van Paul van Ostaijen. Met beroemde gedichten als ‘Music Hall’ (Boem Paukeslag!) en ‘Zeppelin’ werd hij een inspiratiebron voor avant-gardekunstenaars. Vijf jonge kunstenaars gingen de uitdaging aan. Op de expo ontdek je de inbreng van Jens Meijen, Shamisa Debroey, Lisette Ma Neza, Maja Ajmia Yde Zellama en Younes van den Broeck aka Spitler, beeldend en woordkunstenaar van de expo Boem Paukenslag: bezette stad x 5. Tijdens het openingsweekend kan je een performance van Spitler meepikken of deelnemen aan een workshop graffiti.

ML

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier