Van Honsebrouck gaat Slurfkes uit ‘Thuis’ brouwen

Of Eddy nu een job krijgt in Brouwerij Van Honsebrouck, is nog niet duidelijk. Zijn Slurfke wordt wel nieuw leven ingeblazen. © VRT 2012
Philippe Verhaest

Brouwerij Van Honsebrouck uit Ingelmunster brengt volgende week het Slurfke op de markt. Het biertje werd door Eddy in de Eén-soap ‘Thuis’ gebrouwen, maar zal nu (eindelijk) voor het grote publiek verkrijgbaar zijn.

Al sinds vorig televisieseizoen is de brouwerij Van Honsebrouck uit Ingelmunster partner van de mateloos populaire Eén-soap ‘Thuis’. Frank Bomans, Eddy Van Noteghem en andere Nancy’s zetten er met regelmaat van de klok een Kasteelbier of Passchendaele aan de lippen. “Onze partnership met ‘Thuis’ is prachtige reclame”, zegt ceo Xavier Van Honsebrouck. “En daar breien we nu mooi vervolg aan.”

Volgens Xavier was de VRT vragende partij om het Slurfke op de markt te brengen. “Enkele seizoenen geleden brouwde Eddy Van Noteghem in de soap een succesvol biertje. Nu brengen we het Slurfke ook écht tot leven.”

Van Honsebrouck gaat Slurfkes uit 'Thuis' brouwen

Het Slurfke wordt een donker biertje met een alcoholgehalte van 8,5 graden met toetsen van banaan, vanille en caramel. De zaakvoerder benadrukt dat het geen ééndagsvlieg wordt. “We willen het Slurfke voor lange tijd in ons gamma opnemen.”

Het Slurfke is vanaf 1 september te koop. De brouwerij Van Honsebrouck verhuist begin 2016 naar een gloednieuw onderkomen in Emelgem.

Lees hierover ook in Krant Van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.