Van dampkappen tot strijkinstrumenten: Texture in Kortrijk exposeert het beste design van West-Vlaanderen

Opvallend is de Crafts by Bokrijk Gold Award voor het Strijkinstrumenten uit Vlas.©Kevin Faingnaert
Opvallend is de Crafts by Bokrijk Gold Award voor het Strijkinstrumenten uit Vlas.©Kevin Faingnaert
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vanaf 1 mei toont Museum Texture in Kortrijk designwerken van de West-Vlaamse laureaten van de Henry van de Velde Awards. De expositie blijft te zien tot 13 juni.

De Henry van de Velde Awards zijn de meest prestigieuze designprijzen van België. Ze bekronen het werk van creatieve ondernemers die vanuit design een positieve impact hebben op onze samenleving en economie. Ook dit jaar dreef creatief talent uit West-Vlaanderen en vooral uit Kortrijk, boven. Vanaf 1 mei kan je hun innovaties in Museum Texture ontdekken: de Belgische marktleider in dampkappen en kookplaten Novy, Tim Duerinck en zijn strijkinstrumenten uit vlas, het modulair interieurtextiel Caméléon van Les Monseigneurs in samenwerking met Verilin, de laadoplossing Smappee EV Base, de door Pilipili ontworpen wearable Lopos SafeDistance en het tapijt vlas van Anita Kars voor Casalis.

Strijkinstrumenten uit vlas

Opvallend is de Crafts by Bokrijk Gold Award voor de strijkinstrumenten uit vlas.

Deze award gaat naar zinvolle producten of objecten die dankzij design gedreven vakmanschap naar een hoger niveau getild worden. Strijkinstrumenten uit Vlas zijn gemaakt door het eeuwenoude ambacht van vioolbouw te combineren met hoogtechnologische materialen zoals vlasvezelvlasvezel, en productietechnieken. Ze werden ontworpen door Tim Duerinck die samenwerkte met KASK en Conservatorium van Hogent en Howest, UGent en FWO.

 © Filip Dujardin
© Filip Dujardin

De Habitat Gold Award was weggelegd voor Caméléon. Deze Award zet producten, diensten en systemen voor de woon- en werkruimte in de kijker. Het modulair interieurtextiel Caméléon die Les Monseigneurs in samenwerking met Verilin ontwikkelde, ontvangen een Gold Award, en was ook als winnaar weerhouden in de categorie Crafts by Bokrijk. Elk tapijt is modulair en kan zowel als tapijt, paravent of wandtapijt gebruikt worden.

Deze expo is een realisatie van Flanders DC, samen met Texture en Designregio Kortrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.