Van Brugge naar Aarlen: Arnout Hauben trekt Dwars door België voor nieuw tv-programma

Redactie KW

Vanaf vrijdag trekt televisiemaker Arnout Hauben, bekend van Ten Oorlog, samen met zijn vaste kompanen Philippe Niclaes en Ruben Callens dwars door België. Voor zijn nieuwe reeks wandelt het trio langs het Grote Routepad 129, de langste GR-route van het land.

Op iets meer dan drie weken tijd ruim 500 kilometer van het Grote Routepad 129 afleggen, dat is de bedoeling van het nieuwe tv-programma van Arnout Hauben voor Eén. Dwars door België wordt een mix van een avontuurlijke tocht en boeiende verhalen uit het heden en het verleden. De verhalen kracht van de Arnout, Philippe en Ruben vertellen de grote en de kleine geschiedenis van België aan de hand van toevallige ontmoetingen onderweg.

Het resultaat van hun trip is dit najaar te zien op Eén, maar vanaf vrijdag 12 juni kan iedereen al virtueel meewandelen met Arnout, Philippe en Ruben. Via een.be/dwarsdoorbelgie kan je hen in realtime volgen. Daar is een interactieve kaart met foto’s, video’s en verhalen van de tocht. Dagelijks komt er een reisverslag, en ook de afgelegde route en de locatie is er terug te vinden.

Dwars door België ‘vervangt’ het nieuwe Dwars door de Middellandse Zee. die opnames moesten Arnout, Philippe en Ruben halfweg afbreken door de coronacrisis. Op dat moment was het trio in Malta. Voor hun nieuwe avontuur vertrekken ze in Brugge en wandelen ze naar de oudste stad van Wallonië, Aarlen, vlak bij de grens met Luxemburg.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.