Unieke setting voor Passieconcert in Roeselare

Redactie KW

De Sint-Michielskerk krijgt voor de gelegenheid een volledig andere inrichting bij het volgend Passieconcert. De muzikanten en koorleden staan niet langer vanvoor, maar echt centraal.

Op vrijdag 23 maart staat een coalitie met mensen van goede wil opnieuw in voor de organisatie van het Passieconcert. Het Roeselaars Kamerkoor brengt daarbij het Stabat Mater. De artistieke leiding is in handen van Bart Naessens en Amaryllis Dieltiens (sopraan) en Peter Ledaine (orgel) zijn de solisten. “We willen dit jaar met een speciale setting uitpakken”, vertelt Jan Vanneste, een van de bezielers van het jaarlijks concert. “We zetten het podium centraal en de 700 stoelen komen daarrond te staan, dat moet voor een erg intiem kader zorgen. Zeker als we de lichten doven en de spots op het kruisbeeld en de treurende Maria richten, aan weerszijden van de kerk. We willen het concert in het donker starten met enkel pupiterlichtjes en het verlichten van de beelden. De rest is voor de avond zelf.”

De opbrengst van het concert gaat naar De Kerit en Missionair Roeselare-noodprojecten. Tickets kosten 22 euro in voorverkoop en 24 euro aan de deur. De receptie achteraf is inbegrepen. Onder andere te verkrijgen in de Standaard Boekhandel in de Ooststraat en via 0475 49 95 55.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.