Twitteraccount Ben Weyts gehackt door fan van Acid?

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Dinsdagnacht werd de Twitter-account van minister Ben Weyts gehackt, met onder andere de boodschap ‘I love acid (niet de drug)’. YouTube-ster Acid ziet er de grap van in, maar het is nog onduidelijk wie er achter zit.

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts postte afgelopen nacht enkele vreemde berichten. Al snel bleek dat zijn Twitter-account gehackt werd. Eerst werd een reeks cijfers en letters gepost, maar die werd verwijderd en niet veel later verscheen de boodschap ‘I love acid (niet de drug)’.

Dan wordt er al snel in de richting gekeken van YouTube-ster Nathan ‘Acid’ Vanderghunst uit Blankenberge. Hij zit zelden om een stunt verlegen. Hij werd dan ook meteen door heel wat volgers getagd, waarna de bio van minister Weyts werd aangepast met de boodschap: ‘acid is niet responsible’. De link is dus snel gelegd. Acid kan er wel mee lachen. Hij postte een screenshot op zijn Stories op Instagram, met een lachende smiley.

De bewuste account van minister Ben Weyts. (GF)
De bewuste account van minister Ben Weyts. (GF)

Nathan verwees op Twitter ook naar een intussen verwijderde tweet, waarop een reactie kwam van het gehackte account. Het gaat dus duidelijk om een fan. Benieuwd of de minister er ook kan mee lachen.

Ben Weyts 2.0 blijkt alvast een fan van Nathan ‘Acid’ Vanderghunst. (GF)
Ben Weyts 2.0 blijkt alvast een fan van Nathan ‘Acid’ Vanderghunst. (GF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.