Twee oud-leerlingen Immaculata Ieper in finale Miss België: “Trots op Kedist, maar ook op Jennifer”

Tom Gheeraert

De nieuwe Miss België Kedist Deltour mag momenteel dan in Harelbeke wonen, ze heeft ook een duidelijk link met de Westhoek. Zo deed ze eerst haar lagere school in VBS Onze Ark in Woesten en vervolgens haar middelbaar in TI Immaculata in Ieper. Directeur Jan Vannobel van Immaculata heeft dan ook nog levendige herinneringen aan de nieuwe miss.

De 23-jarige Kedist Deltour uit Harelbeke is woensdag in het Proximus Theater in Adinkerke verkozen tot Miss België 2021. Zij volgt Céline Van Ouytsel op. Ze haalde het uiteindelijk van de 33 kandidates, die in de loop van de avond gereduceerd werden tot 15 finalistes. Kedist is kapster en die opleiding volgde ze in Technisch Instituut Immaculata in Ieper.

Haarzorg

“Kedist Deltour is hier toegekomen in 2011, denk ik”, vertelt directeur Jan Vannobel van Immaculata. “Ze volgde op dat moment les in het vierde of vijfde leerjaar in Vrije Basisschool Onze Ark in Woesten. Doordat ze al van zekere leeftijd was, kon ze dan starten in het eerste jaar beroepsonderwijs hier op onze school. Via de leerkracht van Woesten en de leerkracht van hier hebben we een soort overbrugging gemaakt. Dat was weliswaar met een beetje twijfel, maar uiteindelijk is dat goed verlopen. Ze heeft de richting Haarzorg gevolgd en dan nog een zevende jaar Haarstudies daar bovenop.”

Spontane leerling

De directeur herinnert Kedist vooral als een sympathieke leerling. “Ze is altijd een heel spontane leerling geweest”, gaat Jan Vannobel verder.

Directeur Jan Vannobel van Immaculata Ieper. (Foto TOGH)
Directeur Jan Vannobel van Immaculata Ieper. (Foto TOGH)

“Ik weet dat ik haar altijd als vrolijk bestempelde, zeker in de lagere jaren was het een kind dat altijd aan het lachen was. Het is nooit de sterkste leerlinge geweest, maar ze maakte veel goed met haar verschijning. Op het laatste had ze een beetje problemen gehad met haar identiteit. Wij hebben haar daar altijd in bijgestaan en gesteund. Uiteindelijk heeft ze dan toch haar studies kunnen afmaken in Immaculata. De ouders hebben daar ook veel voor gedaan. Voor zo’n kind is het een zege om bij zulke ouders terecht te komen.”

Jennifer Felix

De school reageert dan ook met gepaste trots op de verkiezing van Kedist tot Miss België. “Eigenlijk is het dubbel, want we hadden twee oud-leerlingen in de finale. Jennifer Felix is een meisje dat hier twee jaar geleden is toegekomen in het vijfde jaar Verzorging. Haar papa (Jean-Luc Felix, red.) is Belg maar heeft lange tijd in Brazilië gewoond. Hij is dan teruggekeerd naar Kemmel, waar hij restaurant Casino uitbaat, met zijn vrouw en drie Braziliaanse kinderen. Die moesten dus op een heel korte tijd Nederlands leren. Na amper een jaar sprak Jennifer al vlot Nederlands. Die hebben zich ook heel goed geïntegreerd. We zijn dan ook trots op beiden. Kedist heeft natuurlijk gewonnen, maar ik ben even trots op Jennifer. Het parcours dat zij heeft afgelegd is ook niet evident.” (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.