Triene Wup brengt tragikomedie met een half jaar vertraging

We herkennen v.l.n.r. regisseur Johan Bonte, Martijn Vanwildemeersch, Lore Bonte, Ann-Sofie Decoutere en Jasper Vanwildemeersch. © KDS
Redactie KW

Toneelgroep Triene Wup uit Heule heeft de draad terug opgenomen. Met zes maanden vertraging, op 23, 24, 25, 26 en 27 september, speelt het toneelgezelschap de geplande tragikomedie ‘Van Ridder Boudewijn’ in een versie die coronaproof is.

Van uitstel komt geen afstel. Dit zou een toepasselijke titel zijn voor een toneelstuk in coronatijden. Triene Wup mag ‘eindelijk’ de geplande toneelvoorstelling brengen. De toneelgroep kreeg in maart, amper een week voor de voorstelling, het verdict dat de voorstelling niet kon plaatsvinden door de coronamaatregelen. De ontgoocheling was toen groot.

Bij het hervatten van de repetities zat de drive er echter weer vlug in. Het gevoel zit weer juist”, zegt het bestuur. “We sleutelden het concept lichtjes bij naar de nieuwe normen en we zien dat het werkt. Met alle maatregelen kunnen we het publiek een veilig, grappig, intiem en beklijvend stukje theater bezorgen.”

Ridder Boudewijn

Het toneelstuk ‘Van Ridder Boudewijn’ is een tragikomedie van auteur Mathias Sercu. Het speelt zich af rond de eeuwwisseling.

Linda is 25. Ze groeide als peuter op in een warm gezin, met een vader die gek was van de Beach Boys en haar broer, ridder Boudewijn, die haar tegen alle zwarte ridders en ander onheil beschermde. Nu is Linda getrouwd met Mirko, een dj die gek is van de Beach Boys. Broer Boudewijn is omnipresent en als ook Suzy, het ex-lief van Mirko langskomt, dan viert de jaloezie hoogtij.

Regisseur van dienst is Johan Bonte. De acteurs zijn Lore Bonte, Jasper Vanwildemeersch, Martijn Vanwildemeersch en Ann-Sofie Decoutere.

Première

De première vindt plaats op woensdag 23 september om 20 uur. De andere voorstellingen zijn gepland op donderdag 24 september om 20 uur, vrijdag 25 september om 20 uur, zaterdag 26 september om 20 uur en zondag 27 september om 15 uur. Alle voorstellingen zijn in de Vonke.

Tickets bestellen kan via de website. Dit kan alleen voor de eigen bubbel met een maximum van vijf 5 personen. Zo kan het gezin samenzitten. Grotere gezinnen evenals bevriende koppels worden opgesplitst met 1 meter tussenafstand. Iedereen die al kaarten had gereserveerd, kan deze verplaatsen naar een van de nieuwe data in september. (CHH)

Info:www.trienewup.be. Bubbelinfo: www.devonke.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.