Tributeband Belgian Quo Band wordt uitgenodigd door… de échte Status Quo

De leden van de legendarische band zullen donderdag hun (West-)Vlaamse collega’s ontmoeten in de marge van een optreden in het Nederlandse Tilburg.

De band in actie © Facebook BelgianQuoBand

De Belgian Quo Band leghde intussen al een mooi parcours af. De tribute act speelt optredens in binnen- en buitenland én mocht vorig jaar al eens hun helden vervangen. In 2014 deed de band ook een gooi naar het wereldrecord om met zoveel mogelijk mensen tergelijkertijd luchtgitaar te spelen tijdens een optreden op het Sint- Baafsplein tijdens de Gentse Feesten en enkele maanden geleden speelde de Belgian Quo Band nog vier optredens op één dag.

“Dat alles is de bandleden van Status Quo ter ore gekomen en ze waren zo onder de indruk dat ze ons hebben uitgenodigd voor een babbel”, aldus de leden van de band. Belgian Quo Band kreeg een uitnodiging om hun grote idolen te ontmoeten tijdens het Status Quo-optreden van nu donderdag 26 november in Tilburg (net over de Nederlandse grens). Status Quo zal er die avond optreden in de concertzaal 013.

“Dit is een ongelooflijke droom die werkelijkheid zal worden”, klinkt het bij de muzikanten. “Vele tribute bands dromen er van hun idolen te ontmoeten, maar zelf een uitnodiging krijgen? Het is weinigen gegeven…. We hadden al eens een poging gedaan om de heren te ontmoeten, maar zonder succes. Nu contacteren ze ons zelf om hen te ontmoeten, hoe crazy kan het gaan?!”

De Belgian Quo Band bestaat uit Daan Demeyer, Erwin & Frank Vandaele en Lieven Vandenbroucke uit Brugge en Wesley Jaques uit Torhout. De band werd in 2004 opgericht, na een optreden van Status Quo op het Schwungfestival in Roeselare.

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.