Tournee Atelier toont kunst in leegstaande panden in Roeselare

Op de foto Lore Berteloot, Kristof Santy, Soetkin Dewulf en Alexander Stragier. (Foto SB) © Op de foto Lore Berteloot, Kristof Santy, Soetkin Dewulf en Alexander Stragier. (Foto SB)
Redactie KW

Tournee Atelier is een initiatief van vzw Rauwkost, de vereniging die eigenaars van leegstaande panden wil overtuigen om er kunstenaars een kans te geven.

Kunst tegen leegstand. Dat is de slogan van vzw Rauwkost, een samenwerking tussen Kristof Santy, Soetkin Dewulf en Lore Berteloot enerzijds en eigenaars van leegstaande panden in Roeselare anderzijds. De vereniging wil de leegstand van unieke en waardevolle gebouwen aanklagen, maar er meteen ook iets aan doen. Zo proberen ze eigenaars te overtuigen om hun pand aan te bieden aan een jonge kunstenaar die op zoek is naar een atelier.

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni kan je een kunstwandeling maken die toont wat Rauwkost het afgelopen jaar heeft uitgespookt. Op vijf locaties in de Roeselaarse binnenstad krijg je een unieke inkijk in het werk van negen kunstenaars: Peter Van Ammel, Alexander Stragier, Trui Chielens, Soetkin Dewulf, Kristof Santy, Karel Noyez, Klaas Vandenberghe, Lobke Rondelez en Christophe Denys.

Een plannetje met uitleg over de vijf locaties van deze Tournee Atelier en de exacte openingsuren van elke tentoonstelling of activiteit vind je op de facebookpagina van vzw Rauwkost of op hun website.

Meer info op www.vzwrauwkost.be.

(BCR)