Torhouts schepencollege stapt mee in de carnavalsstoet… in Disney-outfits

Vorig jaar stapten burgemeester Audenaert en enkele schepenen als edellieden in de carnavalsstoet. © Foto JS
Johan Sabbe

Vorig jaar stapten burgemeester Audenaert en de schepenen Joost Cuvelier, Hans Blomme, Annick Vanderspurt, Rita Dewulf en Eddy De Ketelaere voor het eerst verkleed mee in de carnavalsstoet. Op zondag 11 maart gebeurt dat weer, maar dit keer met het voltallige College van Burgemeester en Schepenen.

Dus hebben ook de schepenen Lieselotte Denolf en Elsie Desmet zich laten overtuigen om mee de zotskap op te zetten. De drijvende kracht is schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt.

Met Prince Charming

Waren de burgemeester en schepenen vorig jaar als edellieden verkleed, dan hebben ze dit keer voor het Disney-thema gekozen. Burgemeester Kristof Audenaert zal zich straks uitdossen als Prince Charming uit de film Cinderella en schepen Annick Vanderspurt wordt Queen of Hearts uit het bekende Alice in Wonderland.

De carnavalsstoet gaat zondag om 14.30 uur in de Oostendestraat van start en heeft een passage op de Markt, waar een tribune staat opgesteld en er commentaar bij de groepen gegeven wordt. Die kunnen er een act opvoeren.

Traditioneel zijn de Torhoutse reuzen Sissen en Mance van de partij, maar dit keer in een volstrekt nieuw kleedje. Rudy Vereecke, een stoetenspecialist uit het Gentse, werd door de stad gevraagd om twee volledig nieuwe hoofden voor de reuzen te creëren op basis van de huidige koppen. Een opdracht die hij naar verluidt schitterend vervuld heeft. Voor de bijpassende groene kleding werd een beroep gedaan op de derdegraadsleerlingen en hun leraressen van de studierichting Creatie en Mode van het Torhoutse Technisch Instituut Sint-Vincentius.

Ook nieuw is dat het publiek via sms kan stemmen voor de mooiste meestappende groep. Dat kost 0,50 euro. Het is de bedoeling om het bericht STOET spatie en dan het volgnummer te sms’en naar 6033. Daarnaast beoordeelt een vakjury de Torhoutse groepen.

Gratis oordoppen

Torhoutenaar Bert Lecomte van het project De Tuut van Tegenwoordig zal er blij om zijn dat de stad onder het motto Zo hoort het! tijdens de stoet een actie tegen gehoorschade onderneemt. Iedereen kan gratis oordoppen verkrijgen en de maximaal toegelaten geluidsnorm van 95 decibel zal met een mobiele geluidsmeter streng gecontroleerd worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.