Tomorrowland voor tieners in Kortrijk

We herkennen (boven) Femke Baptiste, Tim Samijn, (onder) Bert Herrewyn, Richie Haley en Bert Dusselier. (Foto JVGK)
Axel Vandenheede

Op 1 september zullen de Kortrijkse kinderen en jongeren niet aan school denken: met Playday en Underage kunnen ze zich dan allemaal nog eens goed uitleven.

Kortrijk Weide wordt op 1 september de place to be voor de Kortrijkse kinderen en tieners. Dan vinden namelijk Playday en Underage plaats. Tijdens Playday zullen 4- tot 11-jarige kennis kunnen maken met de workshops die jeugdcentrum Tranzit aanbiedt. “Freerunning, skaten… Je zal het allemaal kunnen proberen”, aldus schepen van Jeugd Bert Herrewyn (SP.A). “Ook Den Draad zal er zijn, er is een goochelshow en nog veel meer.”

Geen alcohol en sigaretten

Playday start om 14 uur en eindigt om 17.30 uur met het optreden van de populaire Ghost Rockers.

Nadien start in jeugdcentrum Tranzit Underage. “Enkel 10- tot 16-jarige zijn toegelaten. Ouders dus niet”, zegt Bert Herrewyn lachend. “Ook niet toegelaten zijn drugs, alcohol en sigaretten.”

Richard Hallai, alias Richie Haley.
Richard Hallai, alias Richie Haley.© JVGK

Dj Richie Haley en zijn vader Steven zijn de trekkers van het fesitval. Steven: “Richard is pas 14, maar wel al een tijdje bezig als dj. Maar zijn vrienden ziet hij vrijwel nooit als hij moet draaien: op Hype-O-Dream of Tomorrowland moet je minstens 18 jaar zijn. Daarom hadden we het idee om een tienerfestival te organiseren. In Kortrijk vonden we een partner.”

Inschrijven noodzakelijk

“We zijn blij dat we hier een Tomorrowland voor tieners kunnen organiseren”, pikt Richie Haley in. “De line-up met dj Licious, Dimaro, Makasi, Sweetness Jack… is mooi. Ze speelden ook allemaal op Tomorrowland.”

Voor Playday (inclusief Ghost Rockers) betaal je 7 euro per kind en 5 euro per volwassene. Voor Underage en Ghost Rockers betalen tieners 5 euro.

Inschrijven via www.kortrijk.be/webshop.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.