Tom Deschacht wordt communicatiechef bij Musea Brugge

Tom Deschacht. (foto Musea Brugge)
Tom Deschacht. (foto Musea Brugge)
Stefan Vankerkhoven

Bruggeling Tom Deschacht, voormalig freelance journalist bij KW, wordt de nieuwe pers- en communicatieverantwoordelijke bij Musea Brugge. Hij volgt in die functie Sarah Bauwens op die deze job 21 jaar lang uitoefende.

Na een aanwervingsprocedure start vanaf 16 juni een nieuwe medewerker Musea Brugge: Tom Deschacht (35) is afkomstig van Brugge en behaalde een masterdiploma Journalistiek aan de KU Leuven, campus Brussel, en een bachelor in het secundair onderwijs, Frans, Engels en geschiedenis.

Hij begon zijn carrière als freelance regiocorrespondent in Brugge voor Krant van West-Vlaanderen, Het Nieuwsblad en Radio 2. Later werkte hij ook nog bij De Morgen en als redacteur bij VRT NWS.

Tom Deschacht werkte van 2012 tot 2018 als pers- en communicatieverantwoordelijke bij Het Entrepot, jongerencultuurhuis in Brugge, en was daarna nog aan de slag als woordvoerder van het Departement Cultuur, Jeugd en Media en als persverantwoordelijke van hogeschool Odisee.

Passie voor Brugge

Vanaf 16 juni volgt hij Sarah Bauwens op. Zij leidde 21 jaar de Communicatieafdeling na 7 jaar Educatieve Dienst, die destijds zowel publiekswerking als promotie behartigde. Nu start zij een nieuwe functie bij het team publieksbemiddeling, waar ze verantwoordelijk wordt voor communities, kansengroepen en vrijwilligers.

Schepen voor cultuur Nico Blontrock reageert opgetogen: “Ik ken Tom al jaren, net als Sarah. Ik ben overtuigd dat ze allebei zeer geëngageerd en gemotiveerd hun nieuwe job zullen uitoefenen en allebei Musea Brugge hoog in het vaandel dragen.”

Tom Deschacht zegt: “Deze job is voor mij het gedroomde kruispunt waar zowel mijn ervaring in pers en communicatie, mijn voorliefde voor kunst en cultuur als mijn passie voor Brugge samenkomen. Ik ben dan ook bijzonder enthousiast om aan de slag te gaan bij Musea Brugge, om de indrukwekkende collecties en museumlocaties verder onder de aandacht te brengen én mee mijn schouders te zetten onder de veelbelovende projecten die in de steigers staan de komende jaren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.