Toch ruimte in Kursaal Oostende voor Theater aan Zee 2019

Er is volgend jaar toch ruimte voor Theater aan Zee in de Kursaal. De data van de jaarlijkse musical worden wat verschoven, zodat toch drie en mogelijk vier dagen vrij komen voor grote theaterproducties.

De Kursaal kan in 2019 toch grote voorstellingen in het kader van Theater aan Zee ontvangen. © HH

Theater aan Zee heeft nood aan grotere locaties, maar de Kursaal was de voorbije jaren bezet voor de jaarlijkse zomermusical. Het theaterfestival klaagde daarover in de pers en dreigde zelfs met een gedeeltelijke verhuizing naar Bredene. Het stadsbestuur komt nu toch met een oplossing en zegt dat TAZ ‘definitief verankerd wordt in Oostende’.

De musical was al eens opgeschoven voor Theater aan Zee, maar doordat de Gentse Feesten volgend jaar één week later plaatsvinden, moet ook TAZ een weekje schuiven. Heel wat materiaal en technici worden immers ingezet in Gent en daarna in Oostende. Met als gevolg dat TAZ en de musical in de Kursaal toch weer in elkaars vaarwater terechtkwamen.

“Openingsavond in Kursaal”

“De zomermusical is een vaste factor in de programmatie van de Kursaal. Bovendien is het niet zo evident om met deze internationale producties te schuiven”, zegt burgemeester Johan Vande Lanotte. “Toch konden we de zomermusical 2019 – waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt – nog opschuiven, wat maakt dat er op 31 juli, 1, 2 en mogelijk ook 3 augustus theaterproducties van TAZ geprogrammeerd kunnen worden. De musical begint dan op 4 augustus.”

“Theater aan Zee is erop gebrand om grote producties naar Oostende te halen en dat juichen we toe”, zegt Cultuurschepen Bart Plasschaert. “Locaties vinden voor deze producties is niet makkelijk. Maar de Kursaal kon alsnog de overlap in de agenda’s wegwerken en daar zijn we blij om. De openingsavond van Theater aan Zee kan nu ook in de Kursaal gepland worden.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.