Timothy Veryser: van operazanger in Belgium’s Got Talent tot winnaar van de Campus Cup

De opleiding Drama van de Luca School of Arts verloor de finale. © VRT
Redactie KW

Donderdagavond kwamen we na 23 afleveringen van De Campus Cup op Canvas te weten in welke opleiding de slimste studenten zitten. Dat bleek het team van de Hogeschool Gent (KASK) te zijn. Timothy Veryser uit Eernegem was één van de vier winnende studenten. En die is niet aan zijn proefstuk toe.

Het was een op zijn zachtst gezegd creatieve finale, niet alleen door de huidige crisis, maar ook tussen de opleidingen. Zo kwamen het Conservatorium van HOGENT (KASK) en de opleiding Drama van de Luca School of Arts lijnrecht tegenover elkaar te staan. Drama had zich een dag eerder geplaatst voor de finale ten koste van de studenten Wiskunde van de UAntwerpen.

De droom van UAntwerpen om een eerste keer de finale van de Campus Cup te bereiken werd al snel aan diggelen geslagen. De studenten ‘Drama’ raasden als een pletwals door de finale: 5-0 na eveneens 5 vragen en ‘matchpunt’ op vraag 6. Met een droge 6-1 stomen ze door de naar de finale van de Campus Cup. Ze kwamen dus zelfverzekerd aan de start, maar het werd uiteindelijk een spannende finale. ‘Drama’ is overigens de meer dan verdiende winnaar. In de ranking na 17 afleveringen stonden ze bovenaan met een toptijd van 54 seconden. Daarmee zetten ze in de voorronde de allersnelste finaletijd ooit neer.

Het werd toch een nek-aan-nekrace, maar de beslissing viel uiteindelijk door Timothy Veryser uit Eernegem voor het KASK. Hij kon als eerste antwoorden hoe het eerste Bijbelboek uit het Oude Testament heette. “Met dank aan mijn katholieke opvoeding”, klonk het laconiek.

Vier jaar geleden schitterde Timothy nog in Belgium's Got Talent.
Vier jaar geleden schitterde Timothy nog in Belgium’s Got Talent.© VTM

Timothy is daarmee niet aan zijn proefstuk toe. In 2017 won de jonge twintiger het programma Circus Gerschtanowitz op de Nederlandse televisie. Opvallend: een jaar eerder was hij ook al bij ons te zien. Toen nam hij deel aan Belgium’s Got Talent als operazanger. Het leverde hem een plek op in de halve finale. En jawel, eerder nam hij ook al deel aan Blokken. Erik Van Looy is bij deze gewaarschuwd…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten