Tieltse zussen brengen moederdagconcert

Triotique met v.l.n.r.: Elke Elsen, Margot Welleman en Frauke Elsen.© gf
Triotique met v.l.n.r.: Elke Elsen, Margot Welleman en Frauke Elsen.© gf
Redactie KW

Moederdag staat weer voor de deur en speciaal voor de gelegenheid slaan een aantal vrouwen de handen in elkaar om een bijzonder moederdagconcert te organiseren. ‘Klinken op Moederdag’ wordt een intiem concert doorspekt met poëzie, georganiseerd door het kamermuziektrio Triotique van oud-Tieltenaren Frauke en Elke Elsen.

Zusjes Frauke en Elke Elsen zijn geboren en getogen Tieltenaren, die de muzikale microbe al vroeg meekregen. Frauke spitste zich toe op hobo en zang, voor zus Elke hebben dwarsfluit en piccolo geen enkel geheim meer. Ze bundelden samen met Margot Welleman de krachten en richtten in 2013 het kamermuziekensemble Triotique op. “Zelf bespeel ik daarin de fluit, mijn zus staat in voor de zang en Margot kan je vinden aan de piano”, licht Elke toe. “Met Triotique brengen we uitsluitend muziek van vrouwelijke componisten en muziek die een warme, vrouwelijke sound draagt.”

Voor en door vrouwen

Speciaal voor Moederdag zochten de zusjes een manier om ook in coronatijden hun muziek tot bij hun publiek te brengen. “We wilden er voor deze gelegenheid nog iets extra aan toevoegen en klassieke muziek combineren met poëzie”, aldus Elke. “We werken dan ook samen met dichteres Maud Vanhauwaert, die haar favoriete moederdagpoëzie zal voordragen. Het wordt een intiem en poëtisch concert, dat de titel ‘Klinken op Moederdag’ meekreeg.”

Op het programma staan onder andere liederen van Cécile Chaminade, Nadia Boulanger en Lori Laitman, maar ook de sprookjesachtige muziek van Ravels Shéhérazade. “We zijn er daarnaast zeker van dat de meeslepende stem van Maud iedereen zal betoveren.”

Eigen huiskamer

Het concert ter plaatse meemaken, kan op dit moment nog niet. Maar daar heeft het viertal een creatieve oplossing voor bedacht. “Op Moederdag zelf, zondag 9 mei, kan je om 11 uur vanuit je huiskamer genieten van ons concert”, vertelt Elke. “Bovendien blijft de video 48 uur beschikbaar.” (LDW)

Tickets voor het concert kosten 8 euro en kan je reserveren via www.artistsunlimited.online .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier