Tieltse Schorriemorrieband start samenwerking met Postbus 11

Van links naar rechts. David Maertens alias Meneer Wolf, Bruno Taillieu alias Hofnar Danny, Bert Lambrecht alias Bietelbert, Dennis Desmet alias Gunther Aldoar en Tom Maertens alias Romtomtom. © gf
Redactie KW

Sinds oktober beheert boekingskantoor Postbus 11 de reservaties van de Schorriemorrieband uit Tielt. De kinderanimatieband wordt daar omringd tussen andere kleppers zoals Philippe Geubels, William Boeva en Jens Dendoncker.

Als je even door de website van Postbus 11 grasduint, merk je dat het boekingskantoor zich focust op muziek en stand-up comedy. Laat dat nu net de troeven zijn van de lichtjes gestoorde Schorriemorrieband. De samenwerking met het boekingskantoor is voor de bandleden een zeldzaam lichtpuntje in het anders gitzwarte 2020.

Parodie op sprookjes

David Maertens (43), Bruno Taillieu (38), Bert Lambrecht (39), Dennis Desmet (33) en Tom Maertens (44) uit Tielt en omstreken vormen samen de Schorriemorrieband. Allen hebben ze een alter ego in de muziekgroep en zijn ze inwoners van het Koninkrijk Schorriemorrie. “De Schorriemorrieband kende enkele jaren geleden zijn oorsprong vanuit de theatergroep Dakwerken Tielt. De theaterproductie bracht telkens een parodie op bestaande sprookjes,” legt bandlid David Maertens uit.

“Na enkele producties besloten we met onze nieuwe band het luisterverhaal ‘Welkom in Schorriemorrieland’ uit te brengen op cd. We brachten liedjes die in een modern sprookje van Severine Van Compernolle verwerkt werden. Met onze muziek willen we het allemaal wat interessanter maken dan de typische kinderliedjes waar ouders weinig aan hebben. Bovendien leren we de kinderen muziekgeschiedenis en laten hen proeven van rock ‘n roll, reggae, ska en blues. Niet alleen de muziek is voor alle leeftijden geschikt, ook de verhalen bevatten een dubbele bodem, zodat zowel ouders als kinderen hun gading vinden.”

Theatershow

De Schorriemorrieband is vanuit de liefde voor muziek en theater ontstaan. “We vinden het leuk om creatief bezig te zijn met teksten, verhalen, muziek en film. Na het uitbrengen van de cd trokken we rond met onze band. We merkten steeds meer enthousiasme bij het publiek en besloten een theatershow te maken. Die show was volledig klaar. Echt een hilarische liveshow, een familievoorstelling vol ambiance, leuke meezingers en grappig toneel. We waren bezig met de laatste try-outs toen de lockdown in maart roet in het eten strooide”, zucht David.

We maken de kinderliedjes ook interessant voor ouders

De evenementensector ligt al een tijdje stil en die impasse zal waarschijnlijk nog even aanhouden. “Op zich blijft de band voor ons een hobby. We werken allemaal voltijds waardoor het stilvallen van de shows ons geen financiële kater oplevert. We vrezen wel dat onze naambekendheid zou kunnen verdwijnen. We hadden net iets moois opgebouwd, toen we verplicht werden alles op te bergen.”

“Tijdens de lockdown in maart hielden we wel nog contact met onze fans door hen opdrachtjes te geven via Facebook. De samenwerking met Postbus 11 is zeker welgekomen. Zij hebben connecties die ons tot bij het grote publiek zullen brengen. We denken nu volop na over alternatieven om ons publiek te bereiken. We werken momenteel aan een soort van ‘stomme film’ met verschillende muziekgenres. Maar zodra de maatregelen het weer toelaten, starten we onze theatershow weer op”, verzekert David ons. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier