Theaterstuk Aspe in 2015 wordt interactief

In de talkshow Hotel M gaf Herbert Flack vanavond tekst en uitleg over het geplande theaterstuk rond zijn personage van de populaire misdaadreeks Aspe. Begin januari gaat die in première in Brugge. Opvallend: het publiek kiest zelf wie de dader is.

© Aspe

Begin dit jaar raakte al bekend dat het succes van de VTM-reeks Aspe, dat voor de zomer er definitief mee ophield, een vervolg zou krijgen op de theaterplanken. Herbert Flack gaf vanavond meer uitleg in Hotel M, de talkshow van Marcel Vanthilt in Knokke-Heist. Moord in het theater moet de spanning van een televisieaflevering op de bühne brengen. Dat zetten ze extra in de verf, door het publiek mee te laten zoeken naar de dader. “Meer nog, zij bepalen wie het gedaan heeft”, aldus Herbert Flack in Hotel M. “Na een moord aan het begin van het stuk, komt Van In op de proppen. Hij gaat op zoek naar aanwijzingen in de coulissen en net op dat moment krijgt het publiek een aantal flashbacks voorgeschoteld, waardoor ze zich een beeld kunnen vormen van de dader. Op dat moment weten ze meer dan ikzelf en via allerlei hints vanuit het publiek wordt ook voor ons langzaam duidelijk wie de moord gepleegd heeft. Het publiek bepaalt door stemmen wie de dader is, waardoor de uitkomst in principe elke avond anders kan uitdraaien. In het tweede deel doe ik dan ook beroep op het publiek.” Er werden drie verschillende verhaallijnen uitgewerkt om dit cluedo-achtig theaterstuk telkens een verrassende uitkomst te geven.

Niels Destadsbader wordt een belangrijk personage in de reeks. Verder zien we ook Jan Schepens, Frans Maas, Kader Gurbuz, Peter Van de Velde, Bob De Moor, An Vanderstighelen en Debbie Crommelinck opduiken. Herbert Flack is de enige acteur uit de VTM-reeks. De regie ligt in handen van Frank Van Laecke, die heel wat lof en succes oogstte met het epische oorlogstheaterstuk 14-18.

Het theaterstuk gaat op donderdag 8 januari in première in Brugge, waar de verhalen van Aspe zich steevast afspelen. Daarna gaat het nog richting Antwerpen. In West-Vlaanderen zijn er nog voorstellingen in Torhout en Roeselare. Er wordt gespeeld tot halfweg april. Pieter Aspe heeft overigens meegewerkt aan het verhaal. Er kunnen al tickets gekocht worden via www.moordinhettheater.be. Vier voorstellingen zijn al uitverkocht. (BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.