Volledig gezin op de planken bij Taptoni

David, Eliza en de kinderen Oskar en Eliot spelen als gezin mee in ‘Reutemeteut!’. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Dit weekend voert Taptoni het toneelstuk ‘Reutemeteut!’ op in het JOC in Ingelmunster. De cast bestaat uit zo’n 50 mensen, waaronder heel wat kinderen van De Wingerd/De Zon naast leerkrachten en ouders. Ook het gezin van David Lips-D’hoore en Eliza Bruneel doet mee.

David (41) en Eliza (41) wonen samen met de kinderen Oskar (12) en Eliot (9) in de Bruggestraat. David werkt als director technical operations bij TVH Equipment in Waregem. Eliza is lector in hogeschool Howest in Kortrijk. Ook de (schoon)ouders van David en Eliza en bijna al de broers en zussen wonen in of rond Ingelmunster. De kinderen lopen school in de gemeenteschool De Wingerd. Sinds 2015 is het voltallige gezin lid van theaterclub Taptoni.

In 2016 speelde het gezin al mee in het historische stuk ‘Papaver’, waarin de oorlog in Ingelmunster aan bod kwam. “Dat was een heel aangrijpend stuk. De kinderen zaten toen nog in de kleuterklas”, vertelt Eliza. “Daar kwam in 2018 ‘Indigo’ bij. We repeteerden eveneens in 2020 allemaal samen voor ‘Prins Piet Lut van Liliput’. Dat laatste was echt wel zot”, glimlacht Eliza.

Lockdown

“Op de vrijdag voor de lockdown hadden we de eerste voorstelling, maar in de namiddag besliste men geen publiek toe te laten. Iedereen met de kostuums aan, perfect uitgedost, teksten nog eens herhaald… En toen speelden we zonder publiek. Gelukkig filmde een cameraman alles, zodat we toch iets hadden. We gingen de voorstelling zeker hernemen na de lockdown, maar helaas is dat nooit meer gelukt want de beperkingen bleven maar duren. Dat is heel jammer voor alle spelers die het beste van zichzelf hebben gegeven, maar dat nooit aan een publiek hebben kunnen tonen.”

Dit jaar speelt het voltallig gezin mee in ‘Reutemeteut!’. “Zoon Oskar heeft samen met Karolina Skrucha de hoofdrol, Dominique Couvreur en ikzelf hebben de nevenrollen. Ik neem ook nog even de rol van Cleopatra in Egypte op mij”, vervolgt Eliza.

Vaak repeteren

“David is een Viking in het verhaal en speelt ook een stuk mee in de flowerpowertijd. Eliot is een nar en ridder, en doet een rap (dans en zingen). Het zijn zeker rollen die ons liggen en ze spelen zich af in verschillende tijdsperiodes. Er spelen vooral leerkrachten uit De Zon mee en enkele ouders die we zelf ook goed kennen, plus heel wat kinderen uit de Zon en de Wingerd. Er wordt dus wel wat afgelachen”, bekent Eliza, die nog even stilstaat bij… corona.

“Deze voorbereidingen verliepen ook door corona niet vlekkeloos. Eind september 2021 zijn we gestart, maar daarna mochten we maandenlang niet repeteren. Pas begin februari mochten we opnieuw repeteren en uiteraard voel je dat. Er zijn nu repetities op dinsdagavond, zondagvoormiddag en de laatste week repeteren we elke dag. We hopen echt dat het een heel mooi stuk wordt, ondanks het feit dat alles nu in een stroomversnelling zit en we al die repetities nu nog moeten inhalen. Maar wees gerust, in handen van regisseur Krista Roelens komt alles altijd goed!”

Vrijdag 11 maart om 19 uur, zaterdag 12 maart om 19 uur, zondag 13 maart om 14 uur in ‘t JOC in de Bollewerpstraat 3. Toegang: 4 euro voor kinderen, 6 euro voor volwassenen. Kaarten zijn te verkrijgen in De Wingerd, De Zon, de Clip in de Bruggestraat 53, per mail op ticketstaptoni@dezon-blo.be.

Info op Facebook en website www.taptoni.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier