https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Verteltheater aan zee op 1 juli in Oostende met Lange Nelle vs De Zee

Het team van Horizon Educatief bij de RODE LIJN in Duin en Zee.© FRO
Het team van Horizon Educatief bij de RODE LIJN in Duin en Zee.© FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Deze zomer pakt Horizon Educatief uit met tal van activiteiten voor gezinnen en families. Het strand van Mariakerke vormt het toneel van verteltheater met actie.

Vuurtoren Lange Nelle is de beschermer van de Oostendenaars. Hij waakt over de mensen en zorgt dat er hen niets overkomt. De zee wordt echter steeds groter en sterker, door de smeltende ijskappen. Die zee ziet er geen graten in dat Oostende overspoeld wordt. De vuurtoren heeft zijn twijfels en wil De Zee tot bedaren brengen. Zijn er oplossingen om het tij te keren en De Zee terug te dringen?

Theater én spel

De deelnemers aan het event proberen enkele kustbeschermingsmaatregelen uit, met het kunstwerk ‘Pillage of the Sea’ van Rosa Barba op de achtergrond. Ze worden aan het werk gezet en bouwen dijken, riffen, duinen en een opgehoogd strand om de zee tegen te houden. Via theater en spel wordt de klimaatverandering zo op een leuke, speelse manier uitgelegd.

Strandbloemen maken

Naast dit verteltheater zijn er nog andere activiteiten voor gezinnen in Mariakerke: strandbloemen maken en strandjutten. De activiteiten zijn gratis en worden georganiseerd in samenwerking met Toerisme Oostende. Voor al deze activiteiten moet er op voorhand ingeschreven worden via dienst Toerisme of via de website visitoostende.be . Het aantal deelnemers is beperkt tot 25 personen per activiteit.

De eerste vertoning van dit verteltheater heeft plaats op donderdag 1 juli om 17.30 uur. Afspraak aan de infokiosk Toerisme Oostende in Mariakerke. Die bevindt zich op de dijk in het verlengde van de Northlaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten