Veel belangstelling voor openingsavond Theater Aan Zee

De 25ste editie van TAZ is begonnen. © Peter Maenhoudt
Redactie KW

In het Leopoldpark in Oostende ging woensdagavond de jubileumeditie van Theater Aan Zee (TAZ) van start. Het theaterfestival bestaat 25 jaar en vindt plaats tot en met 6 augustus rond het centrale thema ‘Zorg’. In totaal zijn meer dan 700 podiumprojecten te zien.

Om 19 uur opende TAZ het festival met een zomerse ceremonie op Café Koer in het Leopoldpark. “Tijdens de opening gaf dirigente Louise Van den Eede het ongehoorde een stem en werd het festivalhuisje met roze rook en ballonnen ingehuldigd. Daarna nam het Stadskoor, onder leiding van Dirk Ooms, het podium in. Zij zongen het ontroerende nummer ‘L’Enfer’ van Stromae live. De jonge en krachtige band VITO sloot de avond af”, klinkt het bij de organisatie.

Bezoekers kunnen op TAZ genieten van meer dan 700 podiumprojecten verspreid over een 40-tal locaties. De ticketverkoop voor die projecten verloopt goed. Ondertussen zijn twee derden van de 60.000 beschikbare tickets verkocht. Er zijn voor heel wat voorstellingen nog voldoende tickets beschikbaar.

Het festival heeft ook enkele premières op de agenda staan. Zo stonden woensdagavond de premières gepland van de voorstelling ‘Zolang het blijft duren gaat het goed’ van theatermaker Dirk Pauwels en van de opera ‘De Barbier’ van DESCHONECOMPANIE en Muziektheater Transparant.

Donderdag stelt theatermaker en scenarist Angelo Tijssens zijn debuutroman ‘De randen’ voor in avant-première. Verder bestaat het programma van TAZ uit zowel jong talent als gevestigde waarden uit de vorige edities van het festival. Het volledige programma van Theater Aan Zee is te vinden op de website.