Toneelvereniging Langhoirs Victorinen uit Poperinge duikt het bordeel in met ‘The Rose Garden’

Van links naar rechts zittend: Amelia Dehouck, Fanny Beague en Saske Tetaert Van links naar rechts staand: Roland Reubrecht, Wendy Thibaut, Gregory White en Nele Theunynck © MICHAEL DEPESTELE
Redactie KW

De toneelvereniging Langhoirs Victorinen kan na een lange coronastilte de draad van het theater weer opnemen. Het doet dat met een opmerkelijk stuk ‘The Rose Garden’.

De Rozentuin is een huisje van plezier, waarin heel wat dingen het daglicht niet mogen zien. Alles gaat er zijn gangetje. Klanten komen en gaan, terwijl Madame Rose waakt over het welzijn van de meisjes die het de klanten naar hun zin maken: Ursula, Nathalie en Nina. Maar plots komt een einde aan de dagdagelijkse routine. Madame Rose stuikt in elkaar en de meisjes vrezen het ergste. Ze zouden maar al te graag in The Rose Garden blijven werken.

De inkomsten zouden dan bovendien volledig voor henzelf zijn. Dus zoeken ze koortsachtig naar een oplossing. Die denken ze te vinden als een nieuwe klant Jacques zich aandient en vertelt dat hij vogelopzetter is. Maar zou hij ook mensen kunnen opzetten en op die manier Madame Rose kunnen vereeuwigen? De gevolgen zijn niet te overzien als ook Rita, de vrouw van Jacques, zich in de debatten gaat mengen. Alleen doodbraaf Lowieke blijft er kalm onder… te kalm!

Apart wereldje

“In deze komedie van Anton Klee maken we dus kennis met het aparte wereldje van lichtekooien en bordelen. Diverse gebeurtenissen en onverwachte wendingen volgen elkaar op, terwijl pikante gesprekken voor wat peper en zout zorgen. Ingrediënten genoeg dus voor een boeiende en verrassende komedie. The Rose Garden wordt een onvervalst gezellig avondje toneel in Poperinge. Gezien de thematiek is het stuk niet geschikt voor kinderen”, besluit Gregory White van de Langhoirs Victorinen.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier