Toneelkring Pro Arte staat terug op de planken

Pro Arte belooft een avondje amusent. © Luc Cassiman
Redactie KW

Hou je van een avondje puur amusement? Kom kijken naar ‘Wat een dag! Plezante fragmenten uit het leven gegrepen’ onder regie en bewerkt door Frankie Van Troostenberghe. Toneelkring Pro Arte staat met dit stuk op 9, 10 en 11 december drie keer op de planken in De Branding in Middelkerke.

De theatergroep Pro Arte, die zich toelegt op het prachtige aloude theatergenre van het pure amusement, brengt in haar nieuwste voorstelling negen verschillende stukjes uit het leven gegrepen. “Deze zijn erg herkenbaar”, zegt regisseur Frankie Van Troostenberghe.

“Wie heeft nooit eens ruzie gemaakt met zijn broer of zus? Wie heeft niet eens een sollicitatie meegemaakt die niet verliep zoals gewenst? Wie heeft nog nooit genoten van een rustig avondje op restaurant? Wie heeft nooit eens een tafelgast gehad? Wie heeft nooit eens een meningsverschil gehad met zijn of haar partner? Ik ben er zeker van dat je in één van de personages wellicht iemand zal herkennen of misschien kom je jezelf wel tegen.”

Hilarisch

Het dertienkoppige gezelschap bestaande uit Magda Lefever, Antoon Willaert, Isabelle Vanwelsenaere, Jonatan Couvreur, Luc Deschacht, Damienne Van Troostenberghe, Axana Vanderwee, Anastasia Kutirev, Michaël Backelandt, Ivan Bosschaerts, Nadine Tyberghein, Marc Vyncke en Frankie Van Troostenberghe, kondigen het vol ambitie aan dat het een plezante avond zal worden vol humor en moraal.

Tijdens de repetities wisten de spelers dit op de hun kenmerkende wijze neer te zetten: geweldig getimed, hilarisch onderkoeld en ogenschijnlijk moeiteloos. Genoeg ingrediënten om het publiek een avondje amusement aan te bieden.

De voorstellingen gaan door in De Branding op vrijdag 9 december en zaterdag 10 december om 20 uur en op zondag 11 december om 14.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en kunnen gereserveerd worden bij de cultuurdienst, Populierenlaan 35, tel. 059 31 95 53, cultuurdienst@middelkerke.be, https:/tickets.middelkerke.be.

(Peter Germonprez)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier