Toneelkring is terug met nieuwe voorstelling ’t Is van Den Hond’

Acteurs en medewerkers van toneelkring Willen is Kunnen. © Foto Kurt
Lien Henneco
Lien Henneco Medewerker KW

Ook bij toneelkring Willen is Kunnen uit Lichtervelde was het het afgelopen anderhalf jaar stil. Tot in augustus, want toen startten de repetities voor het nieuwe stuk ‘’t Is van Den Hond’, dat op zaterdag 20 november in première gaat in zaal De Zwaan.

Het toneelstuk ’t Is van Den Hond gaat over een op het eerste zicht doorsnee Vlaams gezin. Al is niets wat het lijkt. Wim en Nancy wonen samen met hun dochter Ellen. Wim werkt als zelfstandig loodgieter en Nancy als ambtenaar bij de milieudienst van de plaatselijke gemeente. Ze stelt zich ook verkiesbaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De relatie tussen de twee zit al een tijdje in het slop, maar over één onderwerp zijn ze het roerend eens: voor dochter Ellen is alleen het beste goed genoeg. Ellen is lerares en heeft een relatie met Jurgen, die in de bankwereld werkt. Ze willen zich verloven tijdens een etentje in intieme kring. De hamvraag is: wie gaan ze uitnodigen?

Moeder Nancy zit in een dipje. Vriend Jurgen verzwijgt iets. Bomma krijgt de laatste tijd opvallend veel post. Lizette, de buurvrouw, springt te pas en te onpas binnen. Roger, de beste vriend van Wim, komt ook nu en dan eens over de vloer. Het leven zoals het is… Of toch niet?

Deels uitverkocht

“We hebben dit keer bewust gekozen voor een komedie van de hand van José Ruysevelts”, vertelt Elke Vermeersch, die de rol van Nancy op zich neemt. “Op die manier willen we voor een humoristische noot zorgen na een woelige tijd.” De regie is in handen van Johan De Craemer. Op de planken staan, naast Elke Vermeersch, Rudy Declercq, Sofie Sinnaeve, Christine Vanniewenhuyse, Bart Alliet, Boudewijn Van Colen, Carine Sinnaeve en Nancy Casier. De voorstelling wordt in totaal tien keer opgevoerd.

Het eerste weekend is al volledig uitverkocht, maar er zijn wel nog kaartjes voor de voorstellingen op 27 en 28 november en 3, 4, 9, 11, 12 en 18 december”, aldus Elke. “Kaarten zijn te verkrijgen bij de acteurs en leden van toneelkring Willen Is Kunnen of in café In de Vier Seizoenen bij Tom en Inge op de Markt in Lichtervelde. Een ticket kost 9 euro.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.