Toneelkring Eligius brengt ‘De geremde feeks’

(foto GST)
Redactie KW

Toneelkring Eligius is volop aan het repeteren voor de voorstellingen van De Geremde Feeks eind deze maand. Het stuk speelt zich af bij Lucas en Johanna, die kijken naar een interactieve komedie De Geremde Feeks op televisie waarbij ze commentaar leveren en meeleven met de verschillende personages. Ze leven zich zelf intenser in dan ze zelf dachten

De Geremde Feeks speelt zich af bij de familie Hufkens, bij Natalie en Robert die die ochtend 19 jaar gehuwd zijn. Zij wil haar man verrassen met champagne en kaviaar maar dat schiet bij Robert in het verkeerde keelgat. Hij is het gezinshoofd en zijn wil is wet, tot ongenoegen van zijn echtgenote. Hun dochter Ingrid is niet gelukkig met de spanningen tussen haar ouders en voor hun huwelijksverjaardag heeft ze een speciaal cadeau in petto. Ze heeft Daniëlla uitgenodigd, een hedendaagse druïde, die met behulp van gebakken ossenknoken een orakel kan oproepen, zodat het huwelijkspaar om raad van de goden kan vragen. Daarbij krijgen ze de raad om de talenten van Natalie te ontplooien. Prompt zet ze een helpdesk op en verwaarloost ze het huishouden. Nu zijn de rollen binnen het gezin omgekeerd en zwaait de vrouw de plak en hij moet luisteren. Dit evolueert dermate dat de dochter en de druïde weer moeten ingrijpen.

Het stuk is geschreven door Hilda Vleugels en de regie is in handen van Fernand Coremans. Natasja Dewitte, Martine Durein, Ayko Havelaers, Maarten Hostyn, Frederick Isenbaert, Marie Naeyaert en Tine Valcke staan op scène.

De voorstellingen vinden plaats op 25, 26 en 27 november telkens om 20 uur en op zaterdag 28 om 18 uur. De voorstellingen vinden plaats in de polyvalente zaal Ridefort in de Sportstraat in Ruddervoorde. Kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen bij Emiel For Man in de Torhoutsestraat 40 in Ruddervoorde, of telefonisch op 050 27 76 13 en kosten 8 euro. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.