Toneelgroep De Gebroken Spiegel staat weer op de planken: “‘Twee leugens, één waarheid’ is een intelligente komedie”

Op de foto zien we Stoffel Van Boeckxsel, Jasper Vroman, Sofie Claerhout, Hugo Lefebvre, Griet Van Nieuwenhove en Jef Depaepe. (foto EDB)
Redactie KW

‘Twee leugens, één waarheid’ is de titel van de intelligente komedie die van donderdag 2 tot en met zondag 5 december zal opgevoerd worden door toneelgroep De Gebroken Spiegel uit Bellegem. Christophe Van Asten uit Bissegem neemt hiermee voor het eerst de regie in handen voor een volavondstuk van De Gebroken Spiegel.

“We brengen meteen een creatie van dit stuk voor Vlaanderen, want Jef Depaepe heeft het vertaald uit het Frans.” De rollen worden vertolkt door Jef Depaepe, Sofie Claerhout, Hugo Lefebvre, Stoffel Van Boeckxsel, Griet Van Nieuwenhove en Jasper Vroman.

Mooie inhoud

Het betreft een intelligente komedie. “Het is een leuke plot tussen een man en een vrouw, waar de man – Philippe, die advocaat is beweert dat het koppel in een fase beland is waar ze elkaar niet meer hoeven te verrassen. Dat is niet naar de zin van de vrouw – Catherine”, vertelt regisseur Christophe. “Het is een komedie waar toch een heel mooie inhoud in zit. Het is geen klucht, maar de mensen zullen zeker lachen!” Twee leugens, één waarheid is bedoeld voor een intiemer publiek. “We spelen in de grote zaal van het OC en we beperken het aantal toeschouwers tot 120 mensen per voorstelling. We hebben dus de mogelijkheid om de mensen ook ver uit elkaar te plaatsen moest dit gevraagd worden. Hopelijk kan alles zo plaatsvinden”, luidde het voor de beslissingen van het overlegcomité. “We vragen in ieder geval het Covid Safe Ticket.” In plaats van de voorziene drie voorstellingen werden er omwille van een grotere spreiding alvast vier gepland, dit op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 december, telkens om 20 uur en op zondag 5 december om 11 uur. De inkom bedraagt 10 euro.

Het is geen klucht, maar de mensen zullen zeker lachen

De regisseur

Christophe Van Asten (51) woont met zijn gezin in Bissegem. Hij was jaren bestuurslid van jeugdtheater Scherven, maar stopte hiermee en werkt er enkel nog wat op de achtergrond. Christophe stond er vanaf 1994 elf keer in voor de regie. Voor De Gebroken Spiegel, waar hij wel al acteerde is Twee leugens, één waarheid zijn eerste regie van een volavondstuk. (EDB)

Reserveren kan via www.degebrokenspiegel.be of bij Marijke Foulon op 056 20 15 09

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.